Коржі готуються простим перемішуванням інгредієнтів, крем ганаш має смак шоколадного морозива, а італійська меренга надасть йому святковості, як би просто Ви цей торт не оздобили!
Пропонуємо майстер-клас від Галини Зайцевої, завдяки якому Ви зможете спробувати відчути себе кондитером!
Продукти відміряються чарочкою чи горнятком! Нижче вказана рецептура на горнятко ємністю 140 мл.
Рецептура: для 1-го коржа :
- 1 повне горнятко борошна,
- 1 повне горнятко сметани,
- 2/3 горнятка цукру,
- ½ ч.л. (без верху) соди,
- 1 яєчний жовток,
- 1 горнятко подрібнених горіхів.
Для 2-го коржа:
ті самі продукти, але замість горіхів – 1 горнятко подрібненого маку.
Для 3-го коржа:
ті самі продукти, але замість горіхів – 1 горнятко родзинок.
Для ганашу:
- 75 г чорного і 75 г білого шоколаду,
- 450 г жирних вершків.
Для італійської меренги:
- 4 шт. яєчних білків – 125 г (3 шт. залишається від жовтків),
- 2/3 склянки цукру (100 г),
- 10 г ванільного цукру,
- ¼ чайної ложки лимонної кислоти.
Приготування тіста:
1. 1-й корж – до сметани додати соду, перемішати.
2. Додати жовтки, цукор, перемішати, всипати просіяне борошно і подрібнені горіхи. Ретельно вимішати до консистенції густої сметани.
3. Другий і третій корж готують так само, але відповідно з маком та родзинками.
4. Тісто викладають у форму змащену жиром і застелену (тільки дно) пергаментом.
Випікають при 170-180 град. протягом 15-20 хвилин. Тривалість випічки залежить від товщини коржа.
Приготування крему ганаш – дивіться тут.
Італійська меренга – усі продукти змішати, збити на водяній бані 4-5 хвилин до мʼяких піків, зняти з вогню і збити 3-5 хвилин до міцних піків.
Торт:
1. Коржі перекласти кремом ганаш,
2. Поверхню обтягнути італійською меренгою та оздобити на свій смак.
Цікавого перегляду, вдалої випічки!
Якщо відео і рецепт вам сподобаються, ставте лайки
і підписуйтеся на канал Зайцевої Галини.
Будемо вдячні!
До нових зустрічей!
Немає коментарів:
Дописати коментар