Торт з італійською меренгою - швидко та просто! (Майстер-клас)

Торт «Жіночі примхи» -  улюблений торт Галини Зайцевої !


Коржі готуються простим перемішуванням інгредієнтів, крем ганаш має смак шоколадного морозива, а італійська меренга надасть йому святковості, як би просто Ви цей торт не оздобили!
Пропонуємо  майстер-клас від Галини Зайцевої, завдяки якому Ви зможете спробувати відчути себе кондитером!



Продукти відміряються чарочкою чи горнятком! Нижче вказана рецептура на горнятко ємністю 140 мл.

Рецептура: для 1-го коржа :


  • 1 повне горнятко борошна, 
  • 1 повне горнятко сметани, 
  • 2/3 горнятка цукру, 
  • ½ ч.л. (без верху) соди, 
  • 1 яєчний жовток, 
  • 1 горнятко подрібнених горіхів. 


Для 2-го коржа:
ті самі продукти, але замість горіхів – 1 горнятко подрібненого маку.

Для 3-го коржа:

ті самі продукти, але замість горіхів – 1 горнятко родзинок.

Для ганашу:


  • 75 г чорного і 75 г білого шоколаду, 
  • 450 г жирних вершків. 


Для італійської меренги:


  • 4 шт. яєчних білків – 125 г (3 шт. залишається від жовтків), 
  • 2/3 склянки цукру (100 г), 
  • 10 г ванільного цукру, 
  • ¼ чайної ложки лимонної кислоти. 


Приготування тіста:

1. 1-й корж – до сметани додати соду, перемішати.

2. Додати жовтки, цукор, перемішати, всипати просіяне борошно і подрібнені горіхи. Ретельно вимішати до консистенції густої сметани.

3. Другий і третій корж готують так само, але відповідно з маком та родзинками.

4. Тісто викладають у форму змащену жиром і застелену (тільки дно) пергаментом.

Випікають при 170-180 град. протягом 15-20 хвилин. Тривалість випічки залежить від товщини коржа.

Приготування крему ганаш – дивіться тут. 

Італійська меренга – усі продукти змішати, збити на водяній бані 4-5 хвилин до мʼяких піків, зняти з вогню і збити 3-5 хвилин до міцних піків.

Торт: 

1. Коржі перекласти кремом ганаш,

2. Поверхню обтягнути італійською меренгою та оздобити на свій смак.

Цікавого перегляду, вдалої випічки! 

Якщо відео і рецепт вам сподобаються, ставте лайки 
і підписуйтеся на канал Зайцевої Галини.
Будемо вдячні!

До нових зустрічей!

Немає коментарів: