Чи знаєте ви, що таке "шу", "кракелін"? Цікаво? Тоді вам - до нас!
Шу - це маленькі тістечка із заварного тіста.
Кракелін – це заморожене пісочне тісто, яке можна підфарбовувати гелевими барвниками в бажаний колір.
Ось, як раз, таким кольоровим тістом і вкриті ці смачні тістечка!
Рецептура для 25 шт. тістечок «Шу»:
персик консервований – 1 банка (500 г) – при бажанні можна замінити на інші фрукти, або взагалі їх не використовувати, а прикрасити готове тістечко листочком м’яти.
Для кракеліну:
- 60 г цукру,
- 60 г вершкового масла кімнатної температури,
- 90 г борошна,
- гелевий барвник за бажанням.
Для заварного тіста:
- 100 мл молока,
- 100 мл води,
- 100 г вершкового масла,
- 140 г борошна,
- 5 шт. яєць,
- ½ ч. л. цукру,
- ½ ч.л. солі.
Для крему «Патіс’єр»:
- 500 мл молока,
- 60 г вершкового масла,
- 4 шт. яєчних жовтків,
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю,
- щіпка солі,
- 6 ст. л. цукру,
- ванільний цукор 10 г,
- 300 г вершкового масла.
Спосіб приготуванняи кракеліну:
1. Масло кімнатної температури змішати з цукром і борошном.
2. Розтерти до стану м'якого тіста, додати декілька крапель (за бажанням) гелевого барвника.
3. Готове тісто викласти між двома шарами пекарського паперу і розкачати шаром завтовшки 1-2 мм. Вирізати кола діаметром 4-5 см і покласти у морозилку на 1 годину.
4. Нарізати кружальця можна і після заморозки.
Крем «Патіс’єр» - дивись наступне відео.
Заварне тісто:
1. Воду, молоко, нарізане шматочками масло, сіль і цукор довести до кипіння.
2. Всипати відразу усе борошно і при інтенсивному перемішуванні проварити 1-2 хв., поки тісто не збереться у грудочку і почне відставати від стінок.
3. Готову заварку охолодити до 60 градусів, тоді по одному додати яйця і добре збити.
Готове заварне тісто повинно мати ніжну консистенцію, але тримати форму.
4. Тісто відсадити на деко, застелене пергаментним папером, з кондитерського мішка у вигляді кульок діаметром 3-4 см.
5. Викласти на тістечка кружальця замерзлого кракеліну і відразу покласти у духовку, нагріту до 180 градусів.
Випікати протягом 30-35 хв.
Ні в якому разі не відкривати дверцята, інакше тістечка осядуть!
Готові тістечка на 5-10 хв. залишити у вимкненій духовці, а потім повністю остудити. Акуратно зрізати верхню частину, покласти скибочку консервованого персика, наповнити кремом і прикрити кришечкою.
Тістечка «Шу» готові! Усім смачного!!!
Усім гарного перегляду та творчого натхнення!
Якщо відео Вам сподобалося, ставте лайки і підписуйтеся на канал Зайцевої Галини Тимофіївни викладачки кулінарних дисциплін
Івано-Франківського коледжу
ресторанного сервісу і туризму.
Івано-Франківського коледжу
ресторанного сервісу і туризму.
Немає коментарів:
Дописати коментар