Заварне тістечко шу з кракеліном (майстер-клас)

Чи знаєте ви, що таке "шу", "кракелін"? Цікаво? Тоді вам - до нас!

 


Шу - це маленькі тістечка із заварного тіста.
Кракелін – це заморожене пісочне тісто, яке можна підфарбовувати гелевими барвниками в бажаний колір.
Ось, як раз, таким кольоровим тістом і вкриті ці смачні тістечка!



Рецептура для 25 шт. тістечок «Шу»:

персик консервований – 1 банка (500 г) – при бажанні можна замінити на інші фрукти, або взагалі їх не використовувати, а прикрасити готове тістечко листочком м’яти.


Для кракеліну:

  • 60 г цукру, 
  • 60 г вершкового масла кімнатної температури, 
  • 90 г борошна, 
  • гелевий барвник за бажанням. 




Для заварного тіста:

  • 100 мл молока,
  • 100 мл води,
  • 100 г вершкового масла,
  • 140 г борошна,
  • 5 шт. яєць,
  • ½ ч. л. цукру,
  • ½ ч.л. солі.



Для крему «Патіс’єр»: 
  • 500 мл молока, 
  • 60 г вершкового масла, 
  • 4 шт. яєчних жовтків, 
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 
  • щіпка солі, 
  • 6 ст. л. цукру, 
  • ванільний цукор 10 г, 
  • 300 г вершкового масла. 

Спосіб приготуванняи кракеліну:

1. Масло кімнатної температури змішати з цукром і борошном.

2. Розтерти до стану м'якого тіста, додати декілька крапель (за бажанням) гелевого барвника.

3. Готове тісто викласти між двома шарами пекарського паперу і розкачати шаром завтовшки 1-2 мм. Вирізати кола діаметром 4-5 см і покласти у морозилку на 1 годину.

4. Нарізати кружальця можна і після заморозки.

Крем «Патіс’єр» - дивись наступне відео.

Заварне тісто: 

1. Воду, молоко, нарізане шматочками масло, сіль і цукор довести до кипіння.

2. Всипати відразу усе борошно і при інтенсивному перемішуванні проварити 1-2 хв., поки тісто не збереться у грудочку і почне відставати від стінок.

3. Готову заварку охолодити до 60 градусів, тоді по одному додати яйця і добре збити.

Готове заварне тісто повинно мати ніжну консистенцію, але тримати форму.

4. Тісто відсадити на деко, застелене пергаментним папером, з кондитерського мішка у вигляді кульок діаметром 3-4 см.

5. Викласти на тістечка кружальця замерзлого кракеліну і відразу покласти у духовку, нагріту до 180 градусів.

Випікати протягом 30-35 хв. 

Ні в якому разі не відкривати дверцята, інакше тістечка осядуть!

Готові тістечка на 5-10 хв. залишити у вимкненій духовці, а потім повністю остудити. Акуратно зрізати верхню частину, покласти скибочку консервованого персика, наповнити кремом і прикрити кришечкою.

Тістечка «Шу» готові! Усім смачного!!! 

Усім гарного перегляду та творчого натхнення!


Якщо відео Вам сподобалося, ставте лайки і підписуйтеся на канал Зайцевої Галини Тимофіївни викладачки кулінарних дисциплін
Івано-Франківського коледжу
ресторанного сервісу і туризму.

Немає коментарів: