Корейка на кісточці в духовці

Я не дуже люблю свинину, але, якщо і готую, то намагаюся брати з мінімальною кількістю жиру.

Корейка якраз і є такою частиною.  



Я розповім про те, як приготувати свинячу корейку в духовці. 

Цей рецепт є надзвичайно простим  та швидким. Достатньо тільки вибрати свіжу корейку, приготувати маринад та підготувати м'ясо до запікання.

 Корейку можна купити разом з кісткою, така страва виглядає і красиво, і апетитно.





Складники: 

  • свиняча корейка на кістці - 4 штуки (з розрахунку 1штука на 1 особу),
  • суміш перців: чорного, червоного і паприки - по 0,5 чайної ложки,
  • ароматні трави і спеції - по 0,5 чайної ложки (базилік, мелений імбир, хмелі-сунелі та ін.),
  • гірчиця готова - 1 чайна ложка (можна використати гірчицю в зернах або в сухому порошку),
  • мед - 1 чайна ложка,
  • часник - 2 зубки,
  • сіль за смаком,
  • розмарин (або чебрець) - кілька гілочок для запікання.




Я вважаю за краще маринувати м'ясо заздалегідь, наприклад, за добу до приготування або, як мінімум, за 1-5 годин до запікання в духовці - така страва виходить  смачнішою.  

Перевірено!  Не лінуйтеся!







Шматки корейки помити, висушити за допомогою серветок або паперових рушників і перекласти в посудину  для маринування. 















Готуємо маринад.



Змішуємо ароматні спеції і трави, суміш перців, гірчицю, мед, сіль і посічений часник.  









Можна додати 1 столову ложку соєвого соусу, для надання пікантності маринаду.

Можна також спробувати додати столову ложку оливкової олії - тоді аромат спецій краще "розкривається".

Шматки корейки залити  маринадом та залишити на 1-5 годин ( чим довше - тим м'якшим буде м'ясо).


Найкраще - замаринувати м'ясо на ніч.



Приготування:


1. Розігріти духовку до 190 ° C.  

2. Приготувати  форму для запікання.  


Я використовую скляну, але можна також запікати в тефлоновій або просто на аркуші пергаменту.  


На дно форми викласти гілочки розмарину (або чебрецю), а на них - шматки корейки.




3. Запікати 40-50 хвилин (в залежності від товщини шматків м'яса). 

Готовність можна перевірити, зробивши надріз по центру шматка : якщо м'ясо біле  - то воно готове.

Ось так просто і протягом години можна приготувати свинячу корейку на кістці в духовці. 



 
Виходить дуже смачна та ароматна страва, адже м'ясо вбирає в себе всі запахи розмарину чи чебрецю !





Гарнір до свинячої корейки не  обов'язковий, а ось свіжі овочі та листя салату будуть чудовим доповненням!  

 Корейку з духовки можна подавати з будь-яким соусом, рецепти яких я вже надавала раніше. 


Це вже на ваш смак!!! ;))

Але, якщо ви плануєте розділити шматки корейки на невеликі шматочки, то можна одночасно з м'ясом приготувати гарнір з картоплі.





Для цього необхідно відварити в "мундирах" декілька картоплин ( кількість залежить від запланованих порцій).

А до замаринованої корейки додати трохи гарячої води.







Якщо м'ясо надто швидко
запікається, його можна накрити кришкою, фольгою чи пергаментом.



  За 15 - 20 хвилин до готовності м'яса утворений соус злити, а відварену картоплю порізати на часточки і викласти зверху корейки для запікання . 


Попередньо злегка посолити  поперчити та збризнути невеликою кількістю оливкової олії.






Потім страву покласти на 15-20 хвилин в духовку при 200 С для надання картоплі золотистого кольору. 






Подавати, порізавши чи не порізавши корейку на шматочки, поливши картоплю утвореним при запіканні соусом. 


Можна посипати посіченою зеленню, додати зелені оливки, подати зі свіжими листками салату та помідорами, порізаними на часточки.

Фантазуйте, придумуйте свої рецепти звичних страв. 
Кухня - це майданчик для експериментів та приємних відкриттів!  ;) 

Немає коментарів: