Пропоную рецепт рибного холодцю, який можна приготувати для святкового столу.
Складники:
- 1,5 кг риби,
- 2 цибулини,
- корінь петрушки,
- маленька скибочка червоного буряка,
- 1 морквина,
- 2-3 лаврових листки,
- 3-4 горошини перцю,
- 2-3 зубочки часнику,
- 2 чайні ложки желатину,
- сіль за смаком.
Приготування:
1. Підготовлену рибу нарізати на порційні шматки-кругляки. Якщо вони надто великі, то можна розрізати по хребту на дві частини. Посолити та натерти розтовченим часником і залишити на дві години.
2. Обчищені овочі, риб'ячі голови, плавники та спеції залити 1,5л холодної води, довести до кипіння і варити протягом 30 хвилин на слабкому вогні. Бажано використовувати широку каструлю.
3. Процідити та ще раз довести бульйон до кипіння, викласти в нього шматки риби і варити на невеликому вогні ще 30 хвилин. Для того, щоб бульйон був прозорим, слідкувати за тим, щоб він ледь кипів.
4. Бульйон охолодити, вибрати порційні шматки риби, обережно видалити з них великі кістки і викласти на довгастий полумисок, надаючи форму рибини.
За бажанням долучити голову та хвіст.
Можна прикрасити фігурно нарізаною морквою, листочками петрушки та кружальцями вареного яйця.
5. Желатин, попередньо замочений в чаї або в кип'яченій воді, розмішати з теплим рибним бульйоном, який процідити через густе сито і досолити до смаку. Залити викладені шматки риби.
6. Перед подачею на стіл прикрасити півкільцями лимону ( лимон ретельно вимити гарячою водою і ополоснути холодною). Можна подати в окремій посудині соус до риби.
Спробуйте і ви приготувати холодець з риби, фантазуйте, придумуйте свої варіанти цієї страви! Смачної вам куті! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар