Ніжна сирна запіканка

Сирна запіканка є чи не найпростішою стравою, яку можна придумати з сиру , якщо не враховувати сир зі сметаною. Готується запіканка дуже швидко: закинув усе в миску, змішав блендером, залив у форму – і в духовку. Зацікавились? Дивіться відеорецепт сирної запіканки від Руслана Сенічкіна, читайте рецепт - і до роботи! ;)



У мене рецепт дешевший і простіший - читайте!


Складники:
  • 0,5 кг сиру,
  • 3 яйця,
  • 50г (3 ст.л.) манної крупи,
  • 100г цукру,
  • дрібка солі
  • 50мл молока,
  • 50г вершкового масла,
  • родзинки, курага та інші додатки за смаком.

Приготування:

1.  Сир перетерти блендером, через сито, кухонним комбайном чи на м’ясорубці.

 Додати цукор і добре вимішати. Якщо перетираєте блендером, то цукор можна додати одразу.

Перемішуючи (або збиваючи блендером), додавати по черзі до сиру яйця, розм’якшене масло і молоко.






2. Далі черга манки, перемішати, після чого залишити масу на півгодини, щоб манка набрала вологи.

 Додати сухофрукти, фрукти чи ягоди. Я пекла з чорницею - дуже смачно.





Взимку можна використовувати заморожені ягоди - смородину, малину, журавлину, вишню чи інші.

Але перш, ніж додавати ягоди в утворену масу, обкачати їх у муці - тоді вони залишаться цілими і не випустять сік.



3. Змазати форму холодним вершковим маслом, обсипати борошном або манкою і викласти туди сирну масу.

На низ можна покласти папір для випічки. Я використовувала форму з термостійкого скла - в цьому випадку папір не потрібен.





Випікати при температурі 170-180 С до готовності (готовність можна перевірити зубочисткою) приблизно 40-50 хв. Якщо верх почне припікатися, а середина ще не готова, прикрити запіканку пергаментом чи фольгою та зменшити температуру до 150-160С.



Майте на увазі, що чим більше в рецепті цукру, тим темнішою в результаті вийде запіканка. Хто не дуже любить солодке, перед тим, як витягнути запіканку з духовки, її можна посипати невеликою кількістю цукру, краще коричневого чи тростинного, і ще на декілька хвилин покласти в духовку. 

Така страва сподобається навіть тим, хто не любить сир! Смачного!

Немає коментарів: