У мене рецепт дешевший і простіший - читайте!
Складники:
- 0,5 кг сиру,
- 3 яйця,
- 50г (3 ст.л.) манної крупи,
- 100г цукру,
- дрібка солі
- 50мл молока,
- 50г вершкового масла,
- родзинки, курага та інші додатки за смаком.
Приготування:
1. Сир перетерти блендером, через сито, кухонним комбайном чи на м’ясорубці.
Додати цукор і добре вимішати. Якщо перетираєте блендером, то цукор можна додати одразу.
Перемішуючи (або збиваючи блендером), додавати по черзі до сиру яйця, розм’якшене масло і молоко.
2. Далі черга манки, перемішати, після чого залишити масу на півгодини, щоб манка набрала вологи.
Додати сухофрукти, фрукти чи ягоди. Я пекла з чорницею - дуже смачно.
Взимку можна використовувати заморожені ягоди - смородину, малину, журавлину, вишню чи інші.
Але перш, ніж додавати ягоди в утворену масу, обкачати їх у муці - тоді вони залишаться цілими і не випустять сік.
3. Змазати форму холодним вершковим маслом, обсипати борошном або манкою і викласти туди сирну масу.
На низ можна покласти папір для випічки. Я використовувала форму з термостійкого скла - в цьому випадку папір не потрібен.
Випікати при температурі 170-180 С до готовності (готовність можна перевірити зубочисткою) приблизно 40-50 хв. Якщо верх почне припікатися, а середина ще не готова, прикрити запіканку пергаментом чи фольгою та зменшити температуру до 150-160С.
Майте на увазі, що чим більше в рецепті цукру, тим темнішою в результаті вийде запіканка. Хто не дуже любить солодке, перед тим, як витягнути запіканку з духовки, її можна посипати невеликою кількістю цукру, краще коричневого чи тростинного, і ще на декілька хвилин покласти в духовку.
Така страва сподобається навіть тим, хто не любить сир! Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар