В свою чергу, готельно-ресторанний бізнес є основною складовою туристичної індустрії. Ця сфера в комплексі туристичних послуг світового господарства розвивається швидкими темпами і в перспективі, згідно прогнозів відомих профільних організацій, може стати найбільш важливим сектором туристичної діяльності.
Україна має багато якостей, щоб також стати важливим туристичним ринком, з'являється все більше нових туристичних маршрутів і, відповідно, все більше готелів, які гостинно розчиняють двері і для українців, і для іноземних гостей.
Отже, можемо зробити висновок, що готельно-ресторанна індустрія сьогодні займає перші позиції серед варіантів працевлаштування та повноцінного кар’єрного росту.
Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму готує представників багатьох спеціальностей, без яких ця індустрія не зможе функціонувати та розвиватися. Мова йде і про агентів з туризму та адміністраторів, кухарів, кондитерів, барменів та офіціантів. Наші студенти отримують ґрунтовну теоретичну підготовку, мають можливість пройти практику не тільки на базі кращих місцевих закладів готельно-ресторанного сервісу, але й закордоном: в Німеччині, Польщі, Словаччині, Болгарії.
Географія міжнародних зв'язків постійно розширюється. Наприклад, 13 листопада в коледжі приймали представників болгарської Terra Tour Servis Даніелу Христову, менеджера з кадрів та Пламена Качамакова, менеджера з фінансів, а також готель-менеджера Hotel Riu Helios (Sunny Beach ' Bulgaria) Венеліна Колева.
З пані Даніелою наш коледж співпрацює вже з минулого року - влітку студенти мали змогу попрактикуватися в готелях всесвітньовідомої мережі Riu м. Обзор в Болгарії та отримали високу оцінку своїх працедавців.
Наші гості виявили бажання продовжити співпрацю, уклавши договір і на наступний рік.
Їм було дуже цікаво, де і як саме навчаються наші студенти, яким чином нашим викладачам та майстрам вдається готувати справжніх професіоналів.
На лекції з Технології приготування їжі.
У віртуальній комерційній фірмі "Смерічка".
На лекції з готельного обслуговування.
Устаткування підприємств харчування.
В цьому допомогла екскурсія навчальним закладом, під час якої представники справді висококласних готельних закладів відвідали пари груп різних спеціальностей, оцінили кухні-лабораторії, майстерні для навчання офіціантів та барменів, агентів з туризму та покоївок, побували у віртуальних туристичній та комерційній фірмах, навіть виявили бажання відчути і себе студентами, послухавши уривки з декількох різних лекцій, які в цей час тривали, а також побачили практичне заняття з карвінгу, мистецтва художнього різьблення по овочах і фруктах.
А це пан Венелін під час екскурсії кухонним цехом не втримався, щоб не спробувати готову страву. А наших майстрів камера навіть відмовилася фіксувати - так швидко і проворно вони пораються на кухні!!! ;))
Стажування у Болгарії – чудова можливість для студентів поєднати проходження виробничої практики та відпочинок на Чорноморському узбережжі.
Переваги стажування:
- Придбання знань і досвіду в області індустрії туризму.
- Навчання на робочому місці.
- Мандрівки у вільний від роботи час.
- Можливість ознайомитися з національними особливостями та культурою Болгарії.
- Нові знайомства.
- Поєднання праці та відпочинку.
- Удосконалення навичок спілкування англійською мовою та вивчення нових мов.
- Після закінчення стажування отримання сертифіката міжнародного зразка про проходження стажування.
Тож, не варто зволікати, треба сміливо робити перший крок у своє нове, успішне майбутнє, використовувати кожну нагоду, яку так ласкаво дарує доля!
Немає коментарів:
Дописати коментар