Польський томатний суп

Не можна заперечувати, що в Польщі , як і в Україні, люблять супи і їдять їх охоче. Один з наших улюблених супів - це, звичайно, томатний.


Такий домашній помідорник найкращий, і про це всі знають.

 В Інтернеті ви знайдете безліч рецептів томатних супів, але цей рецепт унікальний.

Це перевірений і простий рецепт неймовірно смачного томатного супу :)

Основа цього томатного супу - ароматний і поживний м'ясний бульйон.

Після додавання томатного пюре не забудьте про спеції.

Обов’язковою є  сіль,  свіжозмелений чорний перець надасть трішечки гостроти, а цукор підсилить смак цього неймовірного томатного супу.

Звичайно, цей смачний томатний суп не міг не поєднатися зі сметаною.

Ну як це, традиційний помідорник - без сметани?

Такого варіанту бути не може!:)

А щоб зробити його ще  більш домашнім і традиційним, в кінці додайте нарізану петрушку. Буде смачно.

Поданий з рисом, помідорник швидко наситить голодні животики і досить спокійно може замінити   дві страви.

 Не обов'язково подавати цей томатний суп з рисом. До нього чудово підійдуть макаронні вироби або вареники. Ще краще, якщо це будуть домашня локшина або пельмені.

Рецепт томатного супу - це також рецепт вдалої вечері з родиною. Смак цього помідорника нагадає вам та вашим близьким смак дитинства та безтурботних часів. Звучить смачно, правда? :)

Інгредієнти для томатного супу:

  • 2 курячі гомілки загальною вагою близько 1/2 кг,
  • 4 морквини середнього розміру,
  • 2 кореня петрушки середнього розміру,
  • шматок кореневої селери вагою близько 100 г,
  • велика цибуля-порей - лише біла частина,
  • цибулина ріпчаста середнього розміру,
  • 2 столові ложки томатного пюре,
  • 1/2 склянки сметани (20%),
  • 1 столова ложка пшеничного борошна,
  • лавровий лист,
  • 2 горошини духмяного перцю,
  • 5 горошин чорного перцю,
  • 1/2 чайної ложки цукру,
  • сіль за смаком,
  • свіжозмелений чорний перець за смаком.



 Приготування:

1. Курячі гомілки помити, залити 6 склянками води, додати духмяний перець, перець, лавровий лист і варити від кипіння на середньому вогні близько 30 хвилин.

2. Очистити всі овочі, ретельно помити і нарізати великими шматочками. Додати в каструлю з м'ясом і варити до середньої м'якості. Далі долучити в суп томатне пюре, приправити сіллю, перцем і цукром.

3. У чашці дуже ретельно перемішати вершки і борошно, щоб не було грудочок. Влити у вершки кілька столових ложок гарячого супу і знову перемішати.

4. Вилити приготований таким чином крем в киплячий суп, перемішати і залишити на вогні кілька хвилин.

5. Зняти суп з вогню, ще раз перевірити смак - при необхідності приправити сіллю, перцем і цукром.

Суп буде найкращим, якщо він  після приготування постоїть кілька хвилин накритим.
Подавати з рисом або локшиною і великою кількістю зеленої петрушки.

Смачного! :)

Немає коментарів: