Приготувати його нескладно. Ваші вироби отримають неперевершений вигляд!
Для тренування - майстер-клас від Галини Зайцевої!
Усім гарного перегляду, легкого приготування і насолоди смаком!
Сподобається - шукайте на
"Торт Київський з сюрпризом", де побачите застосування цього крему!
Будемо вдячні за нових підписників!
Складники для 700 г крему:
- 300 г охолоджених яєчних білків,
- 400 г цукру,
- 100 мл води,
- 2 г лимонної кислоти,
- 10 г ванільного цукру.
Приготування:
1. Цукор і воду у співвідношенні 4:1, доводять до кипіння, ретельно знімають піну і уварюють у закритому посуді до температури 120 град. (проба на середню кульку).
2. За 2-3 хвилини до закінчення варіння у сироп додають лимонну кислоту.
3. Паралельно збивають охолоджені білки до пишної маси.
4. У збиті білки тонкою цівкою вливають гарячий цукровий сироп, додають ванільний цукор і продовжують збивати протягом 10 хвилин до стійких піків.
Цей крем використовують для виготовлення пишних квітів, інших оздоблень, які добре зберігають форму.
На якість крему впливає щільність (температура кипіння) цукрового сиропу і порядок вливання його у збиті білки.
Якщо сироп надто міцний, то в кремі утворюються грудочки, а консистенція його стає надто сухою і пористою.
Поверхня оздоблень, виготовлених з такого крему, буде нерівною, пористою, без блиску. Ці ж самі дефекти можуть виникнути при дуже швидкому вливанні гарячого сиропу у білки і недостатньому перемішуванні гарячого крему. Якщо сироп недоварити, то крем буде слабким, розпливчастим.
Успіхів і смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар