Білковий заварний крем (майстер-клас)

Білосніжний, стійкий білковий крем підійде для святкового торту якнайкраще!


Приготувати його нескладно. Ваші вироби отримають неперевершений вигляд!
Для тренування - майстер-клас від Галини Зайцевої!
Усім гарного перегляду, легкого приготування і насолоди смаком!
 Сподобається - шукайте на

"Торт Київський з сюрпризом", де побачите застосування цього крему! 
Будемо вдячні за нових підписників!




Складники для  700 г крему: 


  • 300 г охолоджених яєчних білків,
  • 400 г цукру, 
  • 100 мл води, 
  • 2 г лимонної кислоти, 
  • 10 г ванільного цукру.

Приготування:

1. Цукор і воду у співвідношенні 4:1, доводять до кипіння, ретельно знімають піну і уварюють у закритому посуді до температури 120 град. (проба на середню кульку).

2. За 2-3 хвилини до закінчення варіння у сироп додають лимонну кислоту.

3. Паралельно збивають охолоджені білки до пишної маси.

4. У збиті білки тонкою цівкою вливають гарячий цукровий сироп, додають ванільний цукор і продовжують збивати протягом 10 хвилин до стійких піків.

Цей крем використовують для виготовлення пишних квітів, інших оздоблень, які добре зберігають форму. 

На якість крему впливає щільність (температура кипіння) цукрового сиропу і порядок вливання його у збиті білки. 

Якщо сироп надто міцний, то в кремі утворюються грудочки, а консистенція його стає надто сухою і пористою. 

Поверхня оздоблень, виготовлених з такого крему, буде нерівною, пористою, без блиску. Ці ж самі дефекти можуть виникнути при дуже швидкому вливанні гарячого сиропу у білки і недостатньому перемішуванні гарячого крему. Якщо сироп недоварити, то крем буде слабким, розпливчастим.

Успіхів і смачного!

Немає коментарів: