Шоколадно-вершковий десерт і крем Ганаш (майстер-клас)

Ганаш нікого не залишить байдужим! Поєднання вершків та чорного шоколаду створює дійсно неперевершений смак цього крему.


До того ж, готується він так просто, що навіть новачки з ним легко впораються.

Якщо відео і рецепт вам сподобаються, ставте лайки і підписуйтеся на канал Зайцевої Галини.
Будемо вдячні!



Складники для 400 г крему:
  • чорний шоколад 100 г,
  • вершки (жирністю 30-33%) 300 г.
    Приготування:


    1. 100 г вершків довести майже до кипіння і відразу зняти з плити.


    2. Чорний шоколад розтопити на водяній бані (вода не повинна торкатися дна каструлі із шоколадом).


    3.1/3 частину гарячих вершків влити у шоколад і ретельно перемішати. Потім у два прийоми влити решту вершків і знову перемішати.


    4. Коли гарячі вершки і шоколад повністю зʼєднаються, додати 200 г холодних вершків і знову перемішати.


    5. Шоколадну масу закрити кришкою чи харчовою плівкою і покласти у холодильник на 3-4 годин, а краще на цілу ніч.


    Перед використанням масу збити протягом 2 хвилин до кремоподібного стану.


    Таким кремом можна перекладати випечені коржі чи наповнювати порожнини заварних тістечок. Ним можна також і оформляти поверхню тортів і тістечок.

    Якщо ж змінити пропорцію на 1 : 1 (100 г шоколаду і 100 г вершків), то таким ганашем добре обмащувати поверхню тортів під дзеркальні глазурі.

    Усім смачного і легкого приготування!

    Немає коментарів: