До того ж, готується він так просто, що навіть новачки з ним легко впораються.
Якщо відео і рецепт вам сподобаються, ставте лайки і підписуйтеся на канал Зайцевої Галини.
Будемо вдячні!
Складники для 400 г крему:
- чорний шоколад 100 г,
- вершки (жирністю 30-33%) 300 г.
1. 100 г вершків довести майже до кипіння і відразу зняти з плити.
2. Чорний шоколад розтопити на водяній бані (вода не повинна торкатися дна каструлі із шоколадом).
3.1/3 частину гарячих вершків влити у шоколад і ретельно перемішати. Потім у два прийоми влити решту вершків і знову перемішати.
4. Коли гарячі вершки і шоколад повністю зʼєднаються, додати 200 г холодних вершків і знову перемішати.
5. Шоколадну масу закрити кришкою чи харчовою плівкою і покласти у холодильник на 3-4 годин, а краще на цілу ніч.
Перед використанням масу збити протягом 2 хвилин до кремоподібного стану.
Таким кремом можна перекладати випечені коржі чи наповнювати порожнини заварних тістечок. Ним можна також і оформляти поверхню тортів і тістечок.
Якщо ж змінити пропорцію на 1 : 1 (100 г шоколаду і 100 г вершків), то таким ганашем добре обмащувати поверхню тортів під дзеркальні глазурі.
Усім смачного і легкого приготування!
Немає коментарів:
Дописати коментар