Заварний масляний крем "Патісьєр" (майстер-клас)

Масляно-заварний крем «Патісьєр» - це надзвичайно ніжний і дуже смачний крем, який можна використовувати, як для перемащування випечених коржів, так і для оздоблення поверхні кондитерських виробів, в тому числі і для наповнення заварних тістечок.


А готується він швидко і просто!


До вашої уваги - майстер-клас від Галини Зайцевої, викладачки Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ!





Складники для 500 г крему:
  • 250 мл молока,
  • 30г вершкового масла,
  • 2  яєчних жовтка,
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю,
  • щіпка солі,
  • 3 столова ложка цукру,
  • ванільний цукор 5 г,
  • 180г вершкового масла.

Приготування: 

1. Яєчні жовтки змішати з крохмалем, сіллю, цукром, ванільним цукром.

2. Додати декілька ложок теплого молока та ретельно усе збити.

3. Влити кипляче молоко і проварити на слабкому вогні, при інтенсивному перемішуванні, до початку загусання.

4. Заварку перекласти у іншу ємність, додати вершкове масло, ретельно перемішати, накрити плівкою «в контакт» та повністю охолодити.

5. Вершкове масло збити на малих обертах 5-7 хвилин.

6.  Додати малими порціями охолоджену заварку і збити до повного з’єднання компонентів.

Довго збивати крем не варто, оскільки він може розшаруватися.

Спробуйте приготувати самостійно. Смачного!





Якщо відео Вам сподобалося, ставте лайки і підписуйтеся на канал Зайцевої Галини Тимофіївни викладачки кулінарних дисциплін
Івано-Франківського коледжу
ресторанного сервісу і туризму.

Немає коментарів: