Це не дуже добре для таких, які не переносять прямого сонячного проміння, їх приходиться затінювати.
Салат, наприклад, чудово росте весною до настання справді жарких днів, зелена цибуля - також.
Але базилік добре себе почуває і влітку.
Не боїться сонця лавровий кущ, але адаптувати його до сонячного проміння необхідно поступово - спочатку виносити з приміщення в похмурі дні, розміщати в затіненому місці.
Призвичаївшись, лавр буде радувати вас зеленим листям та навіювати спогади про море.
Лавровий кущ можна виростити з невеликого пагона, купивши саджанець у квітковому магазині.
Я використовую лаврове листя для маринування овочів, м'яса. Звичайно, свіже листя набагато краще за сухе, куплене в магазині.
Петрушку та селеру також не варто виставляти на пекуче сонце, вони краще себе почувають у напівтіні.
Єдина пряна зелень, яка ніяк у мене не приживається - це кріп.
Він вибагливий, не хоче рости в ящиках.
Цього року я насіяла тим'ян і розмарин. Тим'ян уже утворив невеликий кущик, а розмарин випустив дві гілочки.
Оце мій базилік.
А це перцева м'ята.
Шавлію після цвітінні прийшлося прочистити, обрізавши засохлі гілочки і видаливши сухе листя. Але це не страшно - вона пустить молоді пагони і наступного року або вже восени, коли не буде такої спеки, знову зазеленіє ароматний кущ!
А це вигляд з балкону.
Спробуйте і ви - у вас вийде, достатньо зовсім невеликої площі. Експериментуйте, і завжди будете мати свіжу зелень та прянощі для ваших кухонних фантазій! ;))
Немає коментарів:
Дописати коментар