Експрес-крокети з тостового хліба


Для приготування традиційних крокетів потрібні налисники, для смаження яких необхідно досить багато часу.



Пропоную експрес-крокети, які можна приготувати за декілька хвилин, але які нітрохи не гірші за смаком.
Звичайно, це менш корисна версія цієї страви, так як тостовий хліб не належить до здорового харчування. Але деколи, коли не маємо часу, то можемо використати такий рецепт.


Крокети з тостового хліба можна вживати також як холодну закуску. Рекомендую з часниковим соусом.



Складники:

  • 10 скибок тостового хліба,
фарш:

  • 350 г печериць,
  • 1 цибулина,
  • 100г сиру моцарелла,
  • 1/4 чайної ложки Прованських трав,
  • сіль та перець за смаком;


додатково:

  • 1 яйце,
  • сухарі для панірування,
  • 1/2 чайної ложки солодкої паприки,
  • оливкова олія для смаження






Спосіб приготування:



1. Цибулю очистити, посікти і обсмажити.


2. Печериці помити, можна, не очищаючи, потерти на терці з великими очками і висипати до цибулі.


3. Додати Прованські трави і до смаку посолити та поперчити. Смажити, поки не випарується зайва волога.








4. Шматочки тостового хліба очистити від скоринки.














5. Розкачати валиком.








6. Моцареллу порізати на смужки.












5. На хліб викласти фарш з печериць і одну смужку сиру. Сформувати рулетики.



6. До яйця додати паприку і збити виделкою.



7. Крокети по черзі обкачати в яйці, а потім в сухарях. 











8. Обсмажити в невеликій кількості оливкової олії з обох сторін до золотистої скоринки, викласти на паперову серветку.
















Подавати з будь-яким соусом, який вам до вподоби.









Рецепти дивіться тут.


А ось ще простіший рецепт приготування крокетів з тостового хліба. Дивіться, вчіться, практикуйтесь у вивченні польської мови! ;))



Смачного! Готуйте швидко та просто!

Немає коментарів: