Булочки-гірос - спробуйте!

Булочки часто гостюють на нашому столі, але таких ще не було!


 Пропоную рецепт булочок-гірос. (Рецепт справжнього гіроса та соусу цацики я вже публікувала раніше).






Домашній гірос ми можемо приготувати по-новому.


Можна використати котлетні шматочки свинини.










Коли знайшлося м'ясо, то приправи для маринування готуємо самостійно, або використовуємо готову суміш для гіроса.


Я зробила суміш приправ для гіроса  і зберігаю її у щільно закритій баночці.




Склад приправи для гіроса:

  • 1 столова ложка солодкої паприки,
  • по 1 чайній ложці чорного перцю, орегано, тим'яну, сухого часника та базиліка,
  • по 1/2 чайної ложки перцю чилі, кориці, м'яти та розмарину.
Такий набір прянощів - ідеальний!




Приготування:

1. М'ясо змішати з сумішшю для гіроса і залишити в холодильнику хоча б на 3 години.



2. Потім обсмажити на сковороді до готовності, злегка посоливши до смаку.







3. Паралельно приготувати дріжджове тісто для булочок. (Можна скористатися готовим).










4. Тісто поділити на невеликі шматочки, розкачати і на кожен  викласти наш гірос та, завивши, сформувати булочки.












5. Далі поверхню кожної булочки змастити збитим яйцем, за бажанням можна посипати розмарином і зробити невеликі насічки.













6. Термостійку форму виселити пергаментним папером, викласти булочки і випікати при 200С протягом 30 хвилин.












7.  Запах свіжого хліба та гіроса привабить вас на кухню і сигналізуватиме про те, що булочки час витягати.


Смачного!
Ці булочки смакуватимуть з соусом цацики та іншими на ваш вибір, рецепти яких я вже надавала.

Готуйте, смакуйте, тіште ваших близьких та знайомих смачними домашніми стравами! ;)

Немає коментарів: