Пропоную рецепт булочок-гірос. (Рецепт справжнього гіроса та соусу цацики я вже публікувала раніше).
Домашній гірос ми можемо приготувати по-новому.
Можна використати котлетні шматочки свинини.
Коли знайшлося м'ясо, то приправи для маринування готуємо самостійно, або використовуємо готову суміш для гіроса.
Я зробила суміш приправ для гіроса і зберігаю її у щільно закритій баночці.
Склад приправи для гіроса:
- 1 столова ложка солодкої паприки,
- по 1 чайній ложці чорного перцю, орегано, тим'яну, сухого часника та базиліка,
- по 1/2 чайної ложки перцю чилі, кориці, м'яти та розмарину.
Приготування:
1. М'ясо змішати з сумішшю для гіроса і залишити в холодильнику хоча б на 3 години.
2. Потім обсмажити на сковороді до готовності, злегка посоливши до смаку.
3. Паралельно приготувати дріжджове тісто для булочок. (Можна скористатися готовим).
4. Тісто поділити на невеликі шматочки, розкачати і на кожен викласти наш гірос та, завивши, сформувати булочки.
5. Далі поверхню кожної булочки змастити збитим яйцем, за бажанням можна посипати розмарином і зробити невеликі насічки.
6. Термостійку форму виселити пергаментним папером, викласти булочки і випікати при 200С протягом 30 хвилин.
7. Запах свіжого хліба та гіроса привабить вас на кухню і сигналізуватиме про те, що булочки час витягати.
Смачного!
Готуйте, смакуйте, тіште ваших близьких та знайомих смачними домашніми стравами! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар