Кабачкова ікра - найвідоміша з овочевих, це дуже корисний продукт харчування, вона легко засвоюється, містить багато мікроелементів та вітамінів і, взагалі, є дуже смачною.
Рецептів приготування кабачкової ікри є багато.
В промисловому виробництві при термообробці застосовується обсмажування чи запікання, тому часто в хід ідуть перезрілі чи заморожені плоди.
Кожен виробник має свою рецептуру, і деколи в банках забагато рідини, є незрозумілі добавки та консерванти, забагато спецій та залишки насіння.
А я пропоную рецепт домашньої кабачкової ікри, яку можна готувати в сезон збору урожаю, а також заготовити на зиму без пастеризації.
Для ікри підійдуть різні види кабачків та цукіні, бажано використовувати не дуже перезрілі плоди, якщо є насіння, то його необхідно видалити, молоді овочі можна переробляти зі шкіркою, а більш стиглі очистити.
Основою мого рецепту є кабачки, цибуля, морква, болгарський перець та яблука.
- 2кг кабачків (уже очищених та з видаленим насінням),
- 1кг яблук (бажано кислих),
- 1/2кг цибулі,
- 1/2кг моркви,
- 1/2кг болгарського перцю,
- 300г помідорів,
- 2 столові ложки солі (можна більше за смаком),
- 3 столових ложки цукру,
- 2 столових ложки оливкової олії,
- чорний перець, солодка паприка, гострий червоний перець за смаком).
1. Цибулю дрібно посікти і пасерувати в сотейнику 2-3 хвилини.
2. Моркву очистити, потерти на терці з великими очками, чи подрібнити в кухонному комбайні і додати до цибулі, перемішати і також пропасерувати 4-5 хвилин.
3. Далі очистити кабачки і також потерти їх на терці чи скористатися комбайном, якщо він у вас є, - це буде набагато швидше.
4. Яблука також порізати, видалити серцевину і потерти, помідори, очистивши від шкірки, також, перець порізати.
5. Всі підготовлені інгредієнти помістити в каструлю відповідного об'єму (5л) і довести до кипіння.
Варити на невеликому вогні 20-25 хвилин.
6. Вміст каструлі подрібнити блендером до утворення однорідної маси, додати сіль та спеції, ще раз довести до кипіння і уварювати 10-15 хвилин.
7. Поки ікра готується, простерилізувати банки (краще невеликого об'єму) на парі чи в духовці, кришки прокип'ятити ( я використовую банки з кришками, які закручуються). Ікру ще гарячою розкласти в банки, закрутити їх кришками, перевернути догори дном і накрити рушником.
Ікра готова! Пропорційно зменшивши кількість складників, таким самим способом можна готувати цю чудову закуску для щоденного меню.
Спробуйте і насолоджуйтесь!
Немає коментарів:
Дописати коментар