Лазанья майже без борошна - спробуйте!

Лазанья з цукіні та меленого м'яса - це чудова здорова страва.
Замість тіста - цукіні. Практично без муки, з невеликою кількістю жиру, з меленим м'ясом, наприклад, птиці.


В рецепті немає сиру, але його можна додати.

Увага: вага цукіні є достовірною. Не треба думати, що це забагато, саме стільки повинно бути - цукіні при запіканні сильно зменшуються в об'ємі.

Ця страва є досить простою в приготуванні, недорогою за вартістю , вам вистачить приблизно 50 хвилин, при умові, що всі продукти у вас уже є.

Складники:
  • 4 середніх цукіні загальною вагою 1кг,
  • 1/2 кг м'ясного фаршу(з птиці),
  • 1 середня цибулина,
  • 1 зубок часнику,
  • 2 столові ложки томатної пасти,
  • 1 склянка молока(250мл),
  • пучок зелені петрушки,
  • 2 столові ложки олії,
  • 1 столова ложка сушеного базиліку,
  • сіль,
  • свівжозмелений чорний перець,
  • 1 чайна ложка цукру.
Соус Бешамель
  • 1 столова ложка вершкового масла,
  • 1 столова ложка з гіркою борошна,
  • 2 склянки холодного молока,
  • дрібка потертого мускатного горіха,
  • сіль
  • свівжозмелений чорний перець,
  • 2 столові ложки подрібнених сухарів,
  • олія для змащування термостійкої форми. 
 Приготування:

1. Очищену цибулю порізати на тонкі пластинки, часник посікти, листя петрушки також.

2. Цукіні помити і покроїти на тонкі смужки, найкраще це зробити за допомогою овочечистки. Смужки цукіні викласти в змащену олією форму, злегка посолити, скропити олією і відправити до духовки, розігрітої до 180С на 8-10 хвилин. Коли цукіні почнуть запікатися , витягнути форму і залишити вистигати.





3. В каструлі або у великій сковороді розігріти олію, додати цибулю, злегка посолити і смажити 2 хвилини, помішуючи, додати часник і смажити ще 1 хвилину.




4. До цибулі долучити помелене м'ясо і смажити на середньому вогні, мішаючи і формуючи однорідну масу.







5. До м'яса додати томатну пасту, склянку молока, приправити базиліком, сіллю, цукром та перцем.



Тушкувати на середньому вогні 15-20 хвилин, час від часу помішуючи, поки молоко не випарується наполовину. Відкласти , додати зелень петрушки і вимішати.








6. Приготувати соус Бешамель: в каструлі розтопити вершкове масло, додати муку, вимішати і обсмажувати, енергійно перемішуючи протягом хвилини. Каструлю зняти з плити, влити холодне молоко, ретельно вимішати. Покласти каструлю знову на середній вогонь і довести соус до готовності, часто помішуючи. Зняти з вогню. приправити сіллю, перцем та мускатним горіхом.













7. Термостійку форму змастити олією, влити до неї трохи соусу, викласти частину цукіні, зверху - шар м'ясної начинки, так повторити декілька разів, завершивши цукіні.













8.  Запіканку полити соусом і посипати тертими сухарями.



















9. Покласти до духовки, нагрітої до 180 С і запікати 30-35 хвилин, поки верхній шар не зарум'яниться.

10. Подавати з великою кількістю салату з соусом Вінегрет.

Смачного!;)

Немає коментарів: