Замість тіста - цукіні. Практично без муки, з невеликою кількістю жиру, з меленим м'ясом, наприклад, птиці.
В рецепті немає сиру, але його можна додати.
Увага: вага цукіні є достовірною. Не треба думати, що це забагато, саме стільки повинно бути - цукіні при запіканні сильно зменшуються в об'ємі.
Ця страва є досить простою в приготуванні, недорогою за вартістю , вам вистачить приблизно 50 хвилин, при умові, що всі продукти у вас уже є.
Складники:
- 4 середніх цукіні загальною вагою 1кг,
- 1/2 кг м'ясного фаршу(з птиці),
- 1 середня цибулина,
- 1 зубок часнику,
- 2 столові ложки томатної пасти,
- 1 склянка молока(250мл),
- пучок зелені петрушки,
- 2 столові ложки олії,
- 1 столова ложка сушеного базиліку,
- сіль,
- свівжозмелений чорний перець,
- 1 чайна ложка цукру.
- 1 столова ложка вершкового масла,
- 1 столова ложка з гіркою борошна,
- 2 склянки холодного молока,
- дрібка потертого мускатного горіха,
- сіль
- свівжозмелений чорний перець,
- 2 столові ложки подрібнених сухарів,
- олія для змащування термостійкої форми.
1. Очищену цибулю порізати на тонкі пластинки, часник посікти, листя петрушки також.
2. Цукіні помити і покроїти на тонкі смужки, найкраще це зробити за допомогою овочечистки. Смужки цукіні викласти в змащену олією форму, злегка посолити, скропити олією і відправити до духовки, розігрітої до 180С на 8-10 хвилин. Коли цукіні почнуть запікатися , витягнути форму і залишити вистигати.
3. В каструлі або у великій сковороді розігріти олію, додати цибулю, злегка посолити і смажити 2 хвилини, помішуючи, додати часник і смажити ще 1 хвилину.
4. До цибулі долучити помелене м'ясо і смажити на середньому вогні, мішаючи і формуючи однорідну масу.
5. До м'яса додати томатну пасту, склянку молока, приправити базиліком, сіллю, цукром та перцем.
Тушкувати на середньому вогні 15-20 хвилин, час від часу помішуючи, поки молоко не випарується наполовину. Відкласти , додати зелень петрушки і вимішати.
6. Приготувати соус Бешамель: в каструлі розтопити вершкове масло, додати муку, вимішати і обсмажувати, енергійно перемішуючи протягом хвилини. Каструлю зняти з плити, влити холодне молоко, ретельно вимішати. Покласти каструлю знову на середній вогонь і довести соус до готовності, часто помішуючи. Зняти з вогню. приправити сіллю, перцем та мускатним горіхом.
7. Термостійку форму змастити олією, влити до неї трохи соусу, викласти частину цукіні, зверху - шар м'ясної начинки, так повторити декілька разів, завершивши цукіні.
8. Запіканку полити соусом і посипати тертими сухарями.
9. Покласти до духовки, нагрітої до 180 С і запікати 30-35 хвилин, поки верхній шар не зарум'яниться.
10. Подавати з великою кількістю салату з соусом Вінегрет.
Смачного!;)
Немає коментарів:
Дописати коментар