Торт "Київський новорічний!" (майстер-клас)

 «Київський» торт  люблять усі!


Галина Зайцева закохалася у цей торт за неперевершений смак його білково-горіхових коржів!
Але смак масляно-шоколадного крему не всім подобається. Тому вона вирішила зробити для своїх рідних сюрприз! А саме: замінити масляний крем на шоколадний ганаш, а поверхню торту оздобити на новорічну тематику білково-заварним кремом і шоколадом.

Дивіться майстер-клас від Галини Зайцевої.
 Сподобається - ставте лайки і підписуйтеся на 
канал "Кулінарне мистецтво"



 Рецептура для торту масою 1300 г: 


  • білий шоколад (для ялинки та сніговичка) 
  • 80 г, чорний шоколад (для ялинок)
  • 50 г, цукрова мастика (для мишки) 
  • 40 г, зелений гелевий барвник, 
  • білий барвник, кандурін. 








   Для тіста: 


  •       борошно 70г,
  •       цукор 355 г,
  •       білки яєчні 305 г, 
  •       горіхи смажені 220 г, 
  •       ванільний цукор 5 г. 






      Для шоколадного крему «Ганаш»:

      • вершки 450 г, 
      • чорний шоколад 150 г. 






      Для крему білкового заварного:


      • цукор 200 г, 
      • вода 50 г, 
      • яєчні білки 100 г, 
      • щіпка лимонної кислоти. 



      Тісто:

      1. Яєчні білки заквасити у домашній йогуртниці (при 40 град.) протягом 1 доби.

      2. Якщо йогуртниці немає, білки можна витримати у холодильнику 1 тиждень.

      Це надасть випеченим коржам особливого смаку! 

      3. Заквашені білки збити до пишної маси і поступово всипати 80 % цукру від рецептури. Продовжити збивати до стійких піків.

      4. Підсмажені горіхи ледь подрібнити і перемішати їх з борошном та рештою цукру.

      5. Збиті білки обережно перемішати з горіховою сумішшю.

      Увага! Якщо білки недостатньо збиті, під час випікання напівфабрикат осяде.

      6. Деко застелити пергаментом. Тісто поділити на 2 частини і викласти на деко завтовшки 2 см. 
      7. Випікати при 110-120С приблизно 1,5 години. 

      Деколи коржі сушаться 2 години і все одно в деяких місцях залишаються вологими. Тому їх потрібно перевернути папером догори і підсушити ще приблизно 25 хвилин. 

      8. Коржі охолодити, не знімаючи з паперу!

      Шоколадний крем ганаш – дивись у цьому відео! 

      Крем білковий заварний – дивись у цьому відео! 

      Виготовлення шоколадних ялинок – дивись у цьому відео! 

      Формування торту: 

      1. Один корж (папір зняти) змастити шоколадним ганашем. 

      2. Викласти другий корж і зняти з нього папір. Змастити коржі білковим заварним кремом, 

      3. Бічну сторону прикрасити ялинками з чорного шоколаду. 

      4. На поверхні сформувати об’ємну ялинку з білого шоколаду, підфарбованого у зелений колір, та викласти шоколадний парканчик. Поряд – шоколадного сніговичка та срібну мишку з цукрової мастики. 

      Торт вийшов надзвичайно смачним! Усім смачного!!!

      Немає коментарів: