Галина Зайцева закохалася у цей торт за неперевершений смак його білково-горіхових коржів!
Але смак масляно-шоколадного крему не всім подобається. Тому вона вирішила зробити для своїх рідних сюрприз! А саме: замінити масляний крем на шоколадний ганаш, а поверхню торту оздобити на новорічну тематику білково-заварним кремом і шоколадом.
Дивіться майстер-клас від Галини Зайцевої.
Сподобається - ставте лайки і підписуйтеся на
канал "Кулінарне мистецтво"
Сподобається - ставте лайки і підписуйтеся на
канал "Кулінарне мистецтво"
- білий шоколад (для ялинки та сніговичка)
- 80 г, чорний шоколад (для ялинок)
- 50 г, цукрова мастика (для мишки)
- 40 г, зелений гелевий барвник,
- білий барвник, кандурін.
Для тіста:
- борошно 70г,
- цукор 355 г,
- білки яєчні 305 г,
- горіхи смажені 220 г,
- ванільний цукор 5 г.
Для шоколадного крему «Ганаш»:
- вершки 450 г,
- чорний шоколад 150 г.
Для крему білкового заварного:
- цукор 200 г,
- вода 50 г,
- яєчні білки 100 г,
- щіпка лимонної кислоти.
Тісто:
1. Яєчні білки заквасити у домашній йогуртниці (при 40 град.) протягом 1 доби.
2. Якщо йогуртниці немає, білки можна витримати у холодильнику 1 тиждень.
Це надасть випеченим коржам особливого смаку!
4. Підсмажені горіхи ледь подрібнити і перемішати їх з борошном та рештою цукру.
5. Збиті білки обережно перемішати з горіховою сумішшю.
Увага! Якщо білки недостатньо збиті, під час випікання напівфабрикат осяде.
6. Деко застелити пергаментом. Тісто поділити на 2 частини і викласти на деко завтовшки 2 см.
7. Випікати при 110-120С приблизно 1,5 години.
Деколи коржі сушаться 2 години і все одно в деяких місцях залишаються вологими. Тому їх потрібно перевернути папером догори і підсушити ще приблизно 25 хвилин.
8. Коржі охолодити, не знімаючи з паперу!
Шоколадний крем ганаш – дивись у цьому відео!
Крем білковий заварний – дивись у цьому відео!
Виготовлення шоколадних ялинок – дивись у цьому відео!
Формування торту:
1. Один корж (папір зняти) змастити шоколадним ганашем.
2. Викласти другий корж і зняти з нього папір. Змастити коржі білковим заварним кремом,
3. Бічну сторону прикрасити ялинками з чорного шоколаду.
4. На поверхні сформувати об’ємну ялинку з білого шоколаду, підфарбованого у зелений колір, та викласти шоколадний парканчик. Поряд – шоколадного сніговичка та срібну мишку з цукрової мастики.
Торт вийшов надзвичайно смачним! Усім смачного!!!
Немає коментарів:
Дописати коментар