Рисова олія - для кулінарів та косметологів

Що ви знаєте про рисову олію? Майже нічого? Тоді пропоную цей допис.


Рисова олія заслуговує на увагу і кулінарів, і косметологів.



Як продукт багатий антиоксидантами, вона благотворно діє на серцево-судинну систему.

Ця олія, в порівнянні з іншими популярними рослинними оліями, має багато переваг для нашого організму.




Адже рис, з якого її отримують , - один з найбільш поширених і популярних продуктів харчування.


Рисова олія виробляється з рисових висівок методом холодного пресування. Вона має збалансований унікальний склад жирних кислот, вітамінів і мінералів.



  





У складі олії є вітаміни Е, А, РР, вітаміни групи В, присутні жирні ненасичені кислоти Омега-9 (олеїнова кислота), Омега-6 (лінолева кислота), Омега-3 (ліноленова кислота).

Насичені жирні кислоти представлені пальмітиновою і стеариновою кислотами. Причому в процентному співвідношенні рисова олія має ідеальний склад ненасичених і насичених жирних кислот, який найбільш корисний для здоров`я.

Антиоксидантний комплекс складається з трьох антиоксидантів: вітаміну Е (токоферолу), токотриенолу і орізанолу. Ці природні антиоксиданти допомагають боротися з вільними радикалами, які є основною причиною неконтрольованого росту ракових клітин.

Орізанол - це потужний антиоксидант, який присутній тільки в олії рисових висівок. Він більш активний в порівнянні з вітаміном Е в боротьбі з вільними радикалами, які є однією з причин виникнення раку. Він більш ефективно знижує холестерин в крові, знижує синтез холестерину в печінці, корисний для лікування клімактеричних розладів. Багато фармацевтичні компанії зараз переходять на отримання вітаміну саме з рисової олії, а не із зародків пшениці.

Ще одна унікальна речовина в рисовій олії - сквален. Саме тому цю олію часто застосовують в косметології.

Крім того в олії присутні 27 різних фітостеронів, які є поживними речовинами. Вони знижують рівень холестерину, забезпечують протизапальну дію, пригнічують ріст ракових клітин, покращують імунну систему і приносять багато корисного для нашого здоров`я.

Корисно вживати рисову олію в дієтах для схуднення, а також жінкам в період менопаузи.



Рисова олія відмінно підходить для смаження, так як має високу температуру кипіння - 250С, тому-то її використовують в азіатській кухні. Її можна використовувати у фритюрниці замість олій, що містять трансжири.







При цьому олія менше вбирається в продукти, що зменшує калорійність їжі і кількість олії, що використовується. Олія є гіпоалергенною. Тому її можна вживати тим, у кого є алергія на інші олії.

Рисова олія це унікальний косметичний засіб, для інтенсивного догляду за шкірою і волоссям.




Як продукт, що володіє чудовими протизапальними, пом'якшувальними і регенерувальними властивостями, рисова олія ідеально підходить для догляду за шкірою будь-якого типу : жирною, сухою і , особливо, чутливою. 








Сквален, що входить до складу олії, нормалізує функціонування шкіри, підтримує її бар'єрні функції. Фітостерини, які мають загоюючу та протизапальну дію, відновлюють ліпідний бар'єр і природну еластичність шкіри.
Токотрієноли і токофероли славляться своїми антиоксидантними властивостями, перешкоджають передчасному старінню шкіри.

Запаленій, обвітреній, сухій і особливо чутливій шкірі рисова олія дарує м'якість, бархатистість і свіжий здоровий колір.


В'янучу шкіру рисова олія вже після декількох днів регулярного використання робить більш пружною і підтягнутою. Дитячій забезпечує повноцінний збалансований догляд. А пошкодженій і проблемній шкірі рисова олія допомагає посилити природні захисні функції і запобігти появі рубців і розтяжок.


Входячи до складу шампунів і бальзамів для волосся, рисова олія прекрасно пом'якшує і заспокоює шкіру голови, створює чудовий ефект кондиціонера. 








Також рисова олія широко використовується в складі сонцезахисної косметики і косметичних препаратів, призначених для догляду за ніжною і особливо чутливою шкірою губ і контуру очей.

Рисову олію можна купити в будь-якому супермаркеті. Спробуйте!

Немає коментарів: