Готове листкове тісто - на допомогу господиням!

Сирні палички з листкового тіста - це швидка та чудова закуска для різних оказій.Ця страва проста в приготуванні, але незвична та універсальна.
Виняткового смаку надає їй копчений сир-плетінка. Хлібні палички хрумкі, розтоплений сир  ароматний - це дуже вдале поєднання.



 А , додавши до цієї страви тонкі смужки шинки та улюблені соуси, ми отримаємо ідеальну закуску, яка має чудовий смак і виглядає дуже апетитно.


Якщо хочете приготувати щось дійсно смачне та справити на своїх гостей незабутнє враження, спробуйте цей рецепт!


Складники для сирних  паличок :

  • лист готового листкового тіста 30 х 40 см,
  • 2 упаковки копчених сирних плетінок,
  • 1 яєчний жовток,
  • 1 чайна ложка солодкої паприки,
  • 1 чайна ложка чорного перцю,
  • 1 столова ложка кмину.



 Йогуртовий соус:

  • 8 столових ложок густого йогурту
  • 2 зубки часнику,
  • 2 столові ложки дрібно нарізаного кропу,
  • сіль,
  • свіжозмелений чорний перець.

Спосіб приготування:

 1. Розморожений лист тіста розділити на дві частини. На першій частині тіста розташувати   плетінки сиру з інтервалом близько 3 см. Посипати обидвома типами перцю.

2. Краї тіста та проміжки між плетінками змастити яєчними жовтками. Покрити другою половиною тіста та стиснути краї і проміжки між плетінками. Вирізати смужки уздовж плетінок. Згорнути в спіралі.

3.  Викласти в жаростійку форму на пергаментний папір. Змастити яєчним жовтком і посипати кмином.

4. Запікати 15-18 хвилин в гарячій духовці до утворення рум'яної кірочки.

5. Приготувати соус, змішавши всі інгредієнти.

6. Готові охолоджені палички подавати загорнутими в шинку , окремо подати соус.

А ось відео з чудовим паном Григорієм, ведучим кулінарного сайту МniamМniam.com


Покрокові фото - для вас!



Смачного!!!

Немає коментарів: