Варіації на тему цукіні

Паприковий хлібець з цукіні

 

Страви з використанням м'яса та овочів - завжди безпрограшний варіант. Їх можна готувати і на сніданок, і на обід, і на вечерю.

Пропоную до вашої уваги рецепт паприкового хлібця з цукіні, який я знайшла на сайті "Wanilia a kardamon".

Спробуйте приготувати - у вас вийде, і, можливо, ця страва стане вашою улюбленою! 

Складники:
  • 1 кг свинини на гуляш або з лопаткової частини,
  • 1 цибулина,
  • 1 червоний болгарський перець,
  • 1 черства бутербродна булочка,
  • 1 яйце,
  • 1 пучок зелені петрушки,
  • 1 тонкий молодий цукіні,
  • 50 г гострого потертого сиру пармезан або чеддер,
  • 1 столова ложка соусу пірі-пірі, або 1/2 чайної ложки меленого гострого червоного перцю, 1 столова ложка гірчиці,
  • 3 зубки часнику,
  • 1 чайна ложка майорану,
  • морська сіль до смаку,
  • свіжозмелений чорний перець до смаку.

    Спосіб приготування:

    1. Змелене м'ясо викласти у глибоку миску, змішати з подрібненим або вичавленим часником, посіченою зеленню петрушки.

    2. Черству булку намочити в молоці, коли розм'якне, вимішати з утвореною м'ясною масою, порізаним на кубики болгарським перцем, додати соус пірі-пірі, гірчицю, всипати приправи до смаку. М'ясо не вибивати, тільки вимішати долонями до утворення однорідної маси. Завдяки таким діям хлібець буде пухким та не збитим.

    3. Краще використовувати термостійку форму 25*12 см, яку слід вистелити пергаментним папером і викласти пів порції утвореної маси. На середину помістити цукіні, а зверху - решту маси, формуючи поверхню хлібця долонями.

    4. Випікати 55-60 хвилин в жаровій шафі, нагрітій до 180С. Витягнути хлібець і залишити на 30 хвилин для вистигання, після чого перекласти на плоску тарілку і порізати на скибки.

    Смачного, готуйте з любов'ю, бережіть здоров'я своїх близьких! ;)

    Немає коментарів: