Паприковий хлібець з цукіні
Страви з використанням м'яса та овочів - завжди безпрограшний варіант. Їх можна готувати і на сніданок, і на обід, і на вечерю.
Пропоную до вашої уваги рецепт паприкового хлібця з цукіні, який я знайшла на сайті "Wanilia a kardamon".
Спробуйте приготувати - у вас вийде, і, можливо, ця страва стане вашою улюбленою!
Складники:
- 1 кг свинини на гуляш або з лопаткової частини,
- 1 цибулина,
- 1 червоний болгарський перець,
- 1 черства бутербродна булочка,
- 1 яйце,
- 1 пучок зелені петрушки,
- 1 тонкий молодий цукіні,
- 50 г гострого потертого сиру пармезан або чеддер,
- 1 столова ложка соусу пірі-пірі, або 1/2 чайної ложки меленого гострого червоного перцю, 1 столова ложка гірчиці,
- 3 зубки часнику,
- 1 чайна ложка майорану,
- морська сіль до смаку,
- свіжозмелений чорний перець до смаку.
Спосіб приготування:
1. Змелене м'ясо викласти у глибоку миску, змішати з подрібненим або вичавленим часником, посіченою зеленню петрушки.
2. Черству булку намочити в молоці, коли розм'якне, вимішати з утвореною м'ясною масою, порізаним на кубики болгарським перцем, додати соус пірі-пірі, гірчицю, всипати приправи до смаку. М'ясо не вибивати, тільки вимішати долонями до утворення однорідної маси. Завдяки таким діям хлібець буде пухким та не збитим.
3. Краще використовувати термостійку форму 25*12 см, яку слід вистелити пергаментним папером і викласти пів порції утвореної маси. На середину помістити цукіні, а зверху - решту маси, формуючи поверхню хлібця долонями.
4. Випікати 55-60 хвилин в жаровій шафі, нагрітій до 180С. Витягнути хлібець і залишити на 30 хвилин для вистигання, після чого перекласти на плоску тарілку і порізати на скибки.
Смачного, готуйте з любов'ю, бережіть здоров'я своїх близьких! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар