Найпростіший спосіб приготування маринованих помідорів

Літній період радує нас теплом, свіжими фруктами та овочами. Взимку жалкуватимемо за ними, бо в магазинах будуть тільки привізні та тепличні. Але можна зберегти частинку літа завдяки консервації.

 
 Багатьох відлякує цей процес необхідністю стерилізації та пастеризації банок з овочами. Можу вас заспокоїти - існують способи набагато простіші, які не потребують значних зусиль!

Хочете дізнатися? Будь ласка! Ось до вашої уваги рецепт маринованих помідорів, яким я користуюся вже багато років, і за яким помідори завжди вдаються! ;)


Спосіб приготування маринаду дуже простий:

 на 1л води необхідно:
  •  1 столову ложку солі (я використовую морську), 
  • 1 столову ложку цукру, 
  • 1,5 столових ложки оцту (яблучного, виноградного) - оце і все!








Морська сіль виробництва Італії мене влаштовує найкраще - вона є різного помолу.

Іноді, щоб отримати дуже дрібну, я мелю її кавомолкою.

Мені подобається використовувати банки на 1,5 - 2л з кришками, які закручуються, - з ними легше поратися, а помідори краще брати невеликих розмірів, з досить твердою шкіркою. З 10 кг помідорів приблизно виходить 10л маринованих.

Приготування:




1. Банки простерилізувати на парі, або в духовці. Кришки прокип'ятити.



2. Помідори помити в холодній воді.




3. В стерилізовані банки розкласти по 1-2 порізані зубочки часнику, парасольки кропу, зелень кропу та петрушки, по 5-6 горошин чорного перцю, 2-3 духмяного, по 1-2 лаврові листки, 2-3 гвоздики, зернята гірчиці. Хто любить гостреньке, по шматочку ( 4-5 см) пекучого червоного перцю, листя хрону.

4. Далі наповнити банки помідорами, залити  окропом, прикрити кришками і залишити на 15-20 хвилин.

5. Наступним кроком буде приготування маринаду.  В каструлю відповідного розміру (у мене на 5л) злити воду, яка була в банках і додати ще 0,5л кип'яченої води. Довести до кипіння і приготувати маринад таким чином, як вказано вище, дати йому прокипіти 4-5 хвилин.

6. Не знімаючи маринад з вогню, черпаком заливати кожну банку окремо і зразу закручувати кришкою, перевернути банку догори дном і накрити великим рушником для того, щоб помідори таким чином ще деякий час пастеризувалися.


До речі, таким самим способом і, використовуючи рецепт цього маринаду, можна консервувати будь-які овочі. Це просто і швидко!

Готово! Спробуйте мій спосіб і смакуйте маринованими помідорчиками взимку! Смачного! ;)

Немає коментарів: