Багатьох відлякує цей процес необхідністю стерилізації та пастеризації банок з овочами. Можу вас заспокоїти - існують способи набагато простіші, які не потребують значних зусиль!
Хочете дізнатися? Будь ласка! Ось до вашої уваги рецепт маринованих помідорів, яким я користуюся вже багато років, і за яким помідори завжди вдаються! ;)
Спосіб приготування маринаду дуже простий:
на 1л води необхідно:
- 1 столову ложку солі (я використовую морську),
- 1 столову ложку цукру,
- 1,5 столових ложки оцту (яблучного, виноградного) - оце і все!
Морська сіль виробництва Італії мене влаштовує найкраще - вона є різного помолу.
Іноді, щоб отримати дуже дрібну, я мелю її кавомолкою.
Мені подобається використовувати банки на 1,5 - 2л з кришками, які закручуються, - з ними легше поратися, а помідори краще брати невеликих розмірів, з досить твердою шкіркою. З 10 кг помідорів приблизно виходить 10л маринованих.
Приготування:
1. Банки простерилізувати на парі, або в духовці. Кришки прокип'ятити.
2. Помідори помити в холодній воді.
4. Далі наповнити банки помідорами, залити окропом, прикрити кришками і залишити на 15-20 хвилин.
5. Наступним кроком буде приготування маринаду. В каструлю відповідного розміру (у мене на 5л) злити воду, яка була в банках і додати ще 0,5л кип'яченої води. Довести до кипіння і приготувати маринад таким чином, як вказано вище, дати йому прокипіти 4-5 хвилин.
6. Не знімаючи маринад з вогню, черпаком заливати кожну банку окремо і зразу закручувати кришкою, перевернути банку догори дном і накрити великим рушником для того, щоб помідори таким чином ще деякий час пастеризувалися.
До речі, таким самим способом і, використовуючи рецепт цього маринаду, можна консервувати будь-які овочі. Це просто і швидко!
Готово! Спробуйте мій спосіб і смакуйте маринованими помідорчиками взимку! Смачного! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар