Курка теріякі з екзотичною сальсою

За цим  рецептом курка теріякі подається з солодкою та ледь пряною  сальсою з ківі та ананасу.



Ківі колись вважався екзотичним фруктом, а нині він є досить популярним та розповсюдженим.
Під непривабливою шкіркою цього плода ховається соковита зелена м'якоть, смак якої деколи важко визначити. Поціновувачі цього фрукта описують його смак як суміш ананаса, полуниці та винограду.

Про корисність ківі стало відомо і нам - наприклад, два середніх плоди містять більше вітаміну С, ніж апельсин, більше калію, ніж банан, а також більше клітковини, ніж чашка вівсяної муки. В складі ківі є також лютеїн, фітонутрієнт, який є дуже корисним для очей, і особливо рекомендується  людям похилого віку.

Ківі легко очистити овочечисткою, або просто вибрати м'якоть ложкою. Слід пам'ятати, що цей фрукт слід вживати зразу ж після очищення, так як він м'якне та псується. Якщо ви бажаєте приготувати соус сальсу , можна наперед змішати всі інгредієнти, крім  ківі, його можна додати в соус при подачі до столу.

Для цього рецепту варто вибирати достиглі плоди, від натискання пальцем на шкірці повинні з'явитись вм'ятини. Незрілий ківі буде твердим і матиме терпкий та гіркуватий присмак.

Час приготування цієї страви - 15 хвилин, але це при тому, що ви наперед приготуєте маринад теріякі і залишите в ньому курку на ніч.

Складники для маринаду:

  • 4-5 столових ложки соєвого соусу,
  • 2 чайні ложки білого винного оцту ( або стільки ж білого сухого вина),
  • 1-2 чайні ложки сухого імбиру(або1 чайну ложку потертого свіжого),
  • 1-2 чайні ложки сухого часнику(або 1-2 зубочки свіжого),
  • 1 столова ложка меду,
  • 1 чайна ложка оливкової олії,
  • 80-90 мл води.

 
 З цих самих інгредієнтів можна приготувати соус теріякі (теріякі - це японський солодко-солоний популярний соус, а також спосіб приготування, при якому на продуктах утворюється золотиста карамелізована кірочка), додавши 3 чайних ложки крохмалю, який потрібно попередньо розчинити в цій кількості холодної води, змішати з іншими компонентами(крім меду), довести до кипіння і проварити 4-5 хвилин, потім процідити і вже в кінці розчинити в суміші мед.

Але так як ми готуємо маринад, то достатньо змішати всі інгредієнти з теплою кип'яченою водою і збити блендером до однорідної маси.


Складники для приготування курки:
  • 5 курячих окорочків,
  • маринад,
  • 1 чайна ложка  перцю чилі.

Складники для сальси з ківі:

  • 1 склянка ківі, порізаного кубиками,
  • 1/2 склянки ананаса, порізаного кубиками,
  • 1 столова ложка посіченої червоної цибулі,
  • 1/2 чайної ложки перцю чилі,
  • 2 столові ложки соку лимона чи лайма,
  • 2 чайні ложки цукру, 
  • 1/3 чайної ложки солі.

 Приготування:

1. Курячі окорочки вимити, осушити, помістити в пластиковий пакет на застібці та залити заздалегідь приготованим маринадом, защепити та добре перемішати. Залишити маринуватися на ніч.

2. Для приготування сальси змішати ківі, ананас, цибулю та перець чилі. В окремій мисці збити сік лимону, цукор, сіль , залити цією заправкою ківі та ананас, помістити в холодильник.

3. Смажити окорочки на грилі(відкритому чи домашньому) приблизно 5-8 хвилин з кожної сторони.


До курочки теріякі подавати сальсу в окремих невеличких салатницях.

Смачного!;)

Немає коментарів: