Женевський соус


Це грибний соус, він чудово підходить до страв з телятини, курки та овочів. Приготувати його зовсім не важко!





Для цієї страви потрібні білі гриби( або просто печериці) та вершкове масло,











сухе червоне вино та бульйон.







А ще - заздалегідь приготована приправа.
Складники:
  • 2 столові ложки вершкового масла,
  • 200 мл м'ясного або рибного бульйону,
  • 1 склянка мілко нарізаних білих грибів або печериць,
  • 1 зубок часнику,
  • 1 склянка червоного сухого вина,
  • зелень петрушки,
  • шматочок сухого хліба,
  • молотий чорний перець за смаком,
  • 1 столова ложка приправи.

Приправа:

по 1/2 чайної ложки

  • паприки солодкої,
  • коріандру меленого,
  • орегано,
  • розмарину,
  • сухої селери.




Приготування:

1.  В сковороді або сотейнику розігріти вершкове масло.
















2. Додати мілко нарізані гриби, посічений часник, мілко нарізаний хліб без скоринки, долити бульйон.


3. Потім долити вино, нарізану зелень петрушки та столову ложку приправи.








Суміш слід варити до готовності грибів, перетерти в блендері, посолити, поперчити до смаку і довести до кипіння.












Спробуйте! Це не так важко, а смак чудовий! Приємного апетиту!

Немає коментарів: