Полядвиця в гірчичній скоринці

Вишуканий та незвичний рецепт від пана Григорія (mniammniam.com).  

Поєднання делікатного смаку м'яса, легкої пікантності гірчиці та хрумкої скоринки. Ідеальна страва для приємної вечері!



Запечена полядвиця в гірчичній скоринці - це страва середньої складності приготування, вона вразить вас насиченим, багатим смаком та оригінальністю. Крім того, насправді, приготувати її не дуже складно! ;)
 

Складники:

  • 2 полядвиці - 1/2 кг,
  • 2 столові ложки діжонської гірчиці,
  • 1 середнього розміру  цибулина (краще біла),
  • м'якуш  з 2-х бутербродних булочок ,
  • сіль,
  • свіжозмелений чорний перець,
  • дрібка чебрецю,
  • дрібка розмарину,
  • півпачки вершкового масла,
  • сік з половини лимона,
  • 1 столова ложка оливкової олії,
  • велика жменя посіченої петрушки.

Приготування: 




1. Полядвиці обсмажити на ложці оливкової олії, до якої додати столову ложку вершкового масла.  



Коли м'ясо зарум'яниться з обох сторін, викласти його на тарілку, посолити, добре поперчити і залишити для охолодження .
 




2. За цей час можна приготувати складники для хрумкої скоринки.    
Мілко посікти цибулю.  

Для цієї страви  найкращою є цибуля-шалот, але вона не завжди є в супермаркетах.  

Також добре підходить біла цибуля, яка має набагато делікатніший смак, ніж звичайна. 

Але якщо маєте тільки звичайну ріпчасту цибулю - то згодиться і така. 

3. Далі на сковороду, в якій смажилося м'ясо, додати дві столові ложки з гіркою вершкового масла, розтопити його, зачекати, поки воно почне пінитися  і в цей момент висипати посічену цибулю.  

4. Цибулю, постійно помішуючи, протягом півхвилини обсмажити на інтенсивному вогні. 
Сковороду зняти з вогню і додати  подрібнений м'якуш з булочок, перемішати до утворення однорідної маси, яка повинна бути еластичною та не дуже сухою,  приправити сіллю, перцем, розмарином і чебрецем. 





5. Охолоджену полядвицю змастити досить товстим шаром гірчиці з одного боку . 















Потім зверху накласти масу з цибулі та булки, формуючи з неї майбутню скоринку.
 










6. Термостійку форму змастити тонким шаром холодного масла, викласти запаніроване м'ясо і запікати в духовці при температурі 180С  протягом 30-35 хвилин. 
Коли скоринка красиво підрум'яниться,страва готова.

 







7. М'ясо витягти з духовки і залишити охолонути - так буде легше порізати на шматки. 











Тим часом приготувати соус.

В сковороді розігріти вершкове масло, що залишилося. 











 

 Коли утвориться піна, додати лимонний сік і дрібно нарізану петрушку. Потримати на вогні ще кілька секунд. Соус готовий. 




На даний момент, м'ясо також готове. 

 Дуже обережно розрізати його на шматочки, що мають товщину близько 1 см.

Шматки викласти на тарілку і залити соусом. 




Для цієї страви  ідеальним додатком буде  цибуля, запечена на грилі, овочевий салат з соусом-вінегрет, а також печена картоплею. 


Від щирого серця рекомендую цю вишукану страву! Ефект гарантований - смак її чудовий, вигляд також потішить ваше око!


А ось відео - дивіться, вчіться та вдосконалюйте свою польську мову!  ;)  

Готуйте з любов'ю, не бійтеся нових та все більш складних страв! Смачного! ;)

Немає коментарів: