Поєднання делікатного смаку м'яса, легкої пікантності гірчиці та хрумкої скоринки. Ідеальна страва для приємної вечері!
Запечена полядвиця в гірчичній скоринці - це страва середньої складності приготування, вона вразить вас насиченим, багатим смаком та оригінальністю. Крім того, насправді, приготувати її не дуже складно! ;)
- 2 полядвиці - 1/2 кг,
- 2 столові ложки діжонської гірчиці,
- 1 середнього розміру цибулина (краще біла),
- м'якуш з 2-х бутербродних булочок ,
- сіль,
- свіжозмелений чорний перець,
- дрібка чебрецю,
- дрібка розмарину,
- півпачки вершкового масла,
- сік з половини лимона,
- 1 столова ложка оливкової олії,
- велика жменя посіченої петрушки.
Приготування:
1. Полядвиці обсмажити на ложці оливкової олії, до якої додати столову ложку вершкового масла.
Коли м'ясо зарум'яниться з обох сторін, викласти його на тарілку, посолити, добре поперчити і залишити для охолодження .
2. За цей час можна приготувати складники для хрумкої скоринки.
Мілко посікти цибулю.
Для цієї страви найкращою є цибуля-шалот, але вона не завжди є в супермаркетах.
Також добре підходить біла цибуля, яка має набагато делікатніший смак, ніж звичайна.
Але якщо маєте тільки звичайну ріпчасту цибулю - то згодиться і така.
3. Далі на сковороду, в якій смажилося м'ясо, додати дві столові ложки з гіркою вершкового масла, розтопити його, зачекати, поки воно почне пінитися і в цей момент висипати посічену цибулю.
4. Цибулю, постійно помішуючи, протягом півхвилини обсмажити на інтенсивному вогні.
Сковороду зняти з вогню і додати подрібнений м'якуш з булочок, перемішати до утворення однорідної маси, яка повинна бути еластичною та не дуже сухою, приправити сіллю, перцем, розмарином і чебрецем.
5. Охолоджену полядвицю змастити досить товстим шаром гірчиці з одного боку .
Потім зверху накласти масу з цибулі та булки, формуючи з неї майбутню скоринку.
6. Термостійку форму змастити тонким шаром холодного масла, викласти запаніроване м'ясо і запікати в духовці при температурі 180С протягом 30-35 хвилин.
Коли скоринка красиво підрум'яниться,страва готова.
7. М'ясо витягти з духовки і залишити охолонути - так буде легше порізати на шматки.
Тим часом приготувати соус.
В сковороді розігріти вершкове масло, що залишилося.
Коли утвориться піна, додати лимонний сік і дрібно нарізану петрушку. Потримати на вогні ще кілька секунд. Соус готовий.
На даний момент, м'ясо також готове.
Дуже обережно розрізати його на шматочки, що мають товщину близько 1 см.
Шматки викласти на тарілку і залити соусом.
Для цієї страви ідеальним додатком буде цибуля, запечена на грилі, овочевий салат з соусом-вінегрет, а також печена картоплею.
Від щирого серця рекомендую цю вишукану страву! Ефект гарантований - смак її чудовий, вигляд також потішить ваше око!
А ось відео - дивіться, вчіться та вдосконалюйте свою польську мову! ;)
Готуйте з любов'ю, не бійтеся нових та все більш складних страв! Смачного! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар