Швидка гречана запіканка з фаршем

Я люблю найрізноманітніші запіканки з тої причини, що вони готуються майже миттєво, можна фантазувати та придумувати нові поєднання продуктів і не потрібно особливих зусиль.

 Однією з моїх улюблених страв є запіканка з гречаної каші та м'ясного фаршу, запечена в духовці.  Спосіб приготування, запах і смак зробить вас її прихильниками. Спробуйте таку вечерю! Смачного! ;)




Складники:

  • 1кг будь-якого фаршу( в мене - з птиці),
  • 1/2 склянки гречки,
  • 1 цибулина,
  • 2 яйця,
  • сіль, чорний перець та приправи - до смаку та на ваш вибір.



Приготування:




1. Відварити гречку до напівготовності.






2. Приготувати фарш на вибір, або скористатися готовим.

Додати трохи кип'яченої холодної води і "вибивати" фарш рукою до утворення однорідної маси.








3. Цибулину порізати і перемішати з фаршем, додати яйце, посолити, поперчити, долучити пряні трави, які вам до смаку, а також відварену та вистуджену гречку і ще раз перемішати.









4. Утворену масу викласти в термостійку форму, змащену холодним вершковим маслом, полити зверху збитим яйцем і випікати в духовці при 190С  протягом 40-45 хвилин до утворення золотистої кірочки.

Перед закінченням випічки запіканку можна посипати тертим твердим сиром і покласти в духовку на декілька хвилин.



Подавати як самостійну страву або з будь-яким соусом - рецепти тут.


Готуйте швидко та з любов'ю, і вам все вдасться! ;)

Немає коментарів: