Однією з моїх улюблених страв є запіканка з гречаної каші та м'ясного фаршу, запечена в духовці. Спосіб приготування, запах і смак зробить вас її прихильниками. Спробуйте таку вечерю! Смачного! ;)
Складники:
- 1кг будь-якого фаршу( в мене - з птиці),
- 1/2 склянки гречки,
- 1 цибулина,
- 2 яйця,
- сіль, чорний перець та приправи - до смаку та на ваш вибір.
Приготування:
1. Відварити гречку до напівготовності.
2. Приготувати фарш на вибір, або скористатися готовим.
Додати трохи кип'яченої холодної води і "вибивати" фарш рукою до утворення однорідної маси.
3. Цибулину порізати і перемішати з фаршем, додати яйце, посолити, поперчити, долучити пряні трави, які вам до смаку, а також відварену та вистуджену гречку і ще раз перемішати.
4. Утворену масу викласти в термостійку форму, змащену холодним вершковим маслом, полити зверху збитим яйцем і випікати в духовці при 190С протягом 40-45 хвилин до утворення золотистої кірочки.
Перед закінченням випічки запіканку можна посипати тертим твердим сиром і покласти в духовку на декілька хвилин.
Подавати як самостійну страву або з будь-яким соусом - рецепти тут.
Готуйте швидко та з любов'ю, і вам все вдасться! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар