Курка по-тосканськи

Страви з курятини люблять майже всі - вони легкі, дієтичні, смачні, поживні та відносно дешеві. Куряче м'ясо можна відварювати, тушити, смажити, запікати.


Такі страви можуть бути самостійними і вживатись з найрізноманітнішими соусами, а можуть  подаватись з будь-яким гарніром - способів приготування та оформлення безліч.


Курятина присутня у багатьох національних кухнях, без неї не обходиться і святковий стіл. Одна з таких страв - це курка по-тосканськи.

Ця страва буде чудовим доповненням до легкої вечірки з бокалом сухого вина та неспішною приємною бесідою.







Готується вона дуже швидко, достатньо тільки наперед потурбуватися про відповідні інгредієнти, а також про приправу, яку можна приготувати самостійно в більшому об'ємі, а потім тільки використовувати при потребі.












 Складники (для двох осіб):

  • 2шт. курячого філе по 200 г,
  • 2 кульки моцарелли,
  • 2 середніх помідори,
  • 2-3столових ложки тертого пармезану,
  • 2 яйця,
  • 6-8 столових ложки панірувальних сухарів,
  • декілька листочків базиліка,
  • 2 столових ложки приправи для курки, приготованої заздалегідь,
  • сіль, перець до смаку,
  • мука для панірування,
  • кусочок вершкового масла для обсмажування.

Приправа: 



  • 1 чайна ложка перцю червоного пластівцями,
  • 1 чайна ложка паприки солодкої в порошку,
  • 1 чайна ложка цибулі ріпчатої сухої,
  • 1 чайна ложка сухого часнику,
  • 1 чайна ложка порошку гірчиці,
  • 1 чайна ложка меленого коріандру,
  • 1/2 чайної ложки чебрецю,
  • 1 чайна ложка сухої селери,
  • дрібка куркуми,
  • дрібка чорного меленого перцю,
  • дрібка сухого імбиру,
  • дрібка кориці меленої,
  • дрібка гвоздики меленої,
  • дрібка пажитника меленого.

Приготування:




1.  Куряче філе надрізати поздовж і розгорнути його книжкою.














2. Далі злегка посолити і поперчити, обкачати в муці, збитих яйцях, сухарях, змішаних з частиною тертого пармезану.










3. Розігріти сковороду і обсмажити філе з обох сторін на маслі з обох сторін до золотистого кольору.










4. Помістити в термостійку форму, зверху  виклавши кільця помідорів, натерту моцареллу та листочки базиліка, посипати рештою тертого пармезану та приправою для курки.









5. Запікати при 180 С до повного розтоплення моцарелли.














Якщо у вас є більше часу, то філе попередньо можна замаринувати хоча б на 30 хвилин в приправі для курки та столовій ложці оливкової олії - тоді м'ясо буде ніжнішим та соковитішим.






Готуйте, смакуйте,  проводіть приємно час з друзями! ;)

Немає коментарів: