Такі страви можуть бути самостійними і вживатись з найрізноманітнішими соусами, а можуть подаватись з будь-яким гарніром - способів приготування та оформлення безліч.
Курятина присутня у багатьох національних кухнях, без неї не обходиться і святковий стіл. Одна з таких страв - це курка по-тосканськи.
Ця страва буде чудовим доповненням до легкої вечірки з бокалом сухого вина та неспішною приємною бесідою.
Готується вона дуже швидко, достатньо тільки наперед потурбуватися про відповідні інгредієнти, а також про приправу, яку можна приготувати самостійно в більшому об'ємі, а потім тільки використовувати при потребі.
Складники (для двох осіб):
- 2шт. курячого філе по 200 г,
- 2 кульки моцарелли,
- 2 середніх помідори,
- 2-3столових ложки тертого пармезану,
- 2 яйця,
- 6-8 столових ложки панірувальних сухарів,
- декілька листочків базиліка,
- 2 столових ложки приправи для курки, приготованої заздалегідь,
- сіль, перець до смаку,
- мука для панірування,
- кусочок вершкового масла для обсмажування.
- 1 чайна ложка перцю червоного пластівцями,
- 1 чайна ложка паприки солодкої в порошку,
- 1 чайна ложка цибулі ріпчатої сухої,
- 1 чайна ложка сухого часнику,
- 1 чайна ложка порошку гірчиці,
- 1 чайна ложка меленого коріандру,
- 1/2 чайної ложки чебрецю,
- 1 чайна ложка сухої селери,
- дрібка куркуми,
- дрібка чорного меленого перцю,
- дрібка сухого імбиру,
- дрібка кориці меленої,
- дрібка гвоздики меленої,
- дрібка пажитника меленого.
Приготування:
1. Куряче філе надрізати поздовж і розгорнути його книжкою.
2. Далі злегка посолити і поперчити, обкачати в муці, збитих яйцях, сухарях, змішаних з частиною тертого пармезану.
3. Розігріти сковороду і обсмажити філе з обох сторін на маслі з обох сторін до золотистого кольору.
4. Помістити в термостійку форму, зверху виклавши кільця помідорів, натерту моцареллу та листочки базиліка, посипати рештою тертого пармезану та приправою для курки.
5. Запікати при 180 С до повного розтоплення моцарелли.
Якщо у вас є більше часу, то філе попередньо можна замаринувати хоча б на 30 хвилин в приправі для курки та столовій ложці оливкової олії - тоді м'ясо буде ніжнішим та соковитішим.
Готуйте, смакуйте, проводіть приємно час з друзями! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар