Томатний соус - незвичний рецепт


Швидкий томатний соус ідеально поєднується з м'ясними стравами, особливо приготованими на грилю. З овочами, запеченими в духовці чи на грилю - також! Варто спробувати його приготувати, бо він є літнім, смачним та винятково ароматним!


Соус за даним рецептом не належить до швидких та простих у приготуванні страв, але його смак та якість не порівняти з  купленими в магазинах, а також ви будете впевненими у відсутності консервантів, підсилювачів смаку та модифікованого крохмалю.




Не зважаючи на витрачений час , ви будете мати змогу смакувати цей чудовий соус і взимку, згадуючи гарячі літні дні!









Складники:
  • 1 кг стиглих помідорів,
  • 1/2 кг кислих яблук, найкраще зелених,
  • 3-4 цибулини,
  • кусочок свіжого імбиру - приблизно 2 см або 1/2 чайної ложки в порошку,
  • маленький кусочок кориці - приблизно 3 см або 1/2 чайної ложки в порошку,
  • 3 склянки родзинок,
  • 2 стручки малого гострого перцю,
  • 1 столова ложка зерен гірчиці,
  • 1/2 чайної ложки солі,
  • склянка цукру,
  • 1 1/2 склянки червоного виноградного оцту.

Приготування: 

 1. Помідори повинні бути повністю достиглими або навіть перестиглими і обов'язково ґрунтовими.


 Пообирати хвостики, зробити з протилежної сторони хрестоподібний надріз і  на дві хвилини покласти в киплячу воду - тоді не буде проблем з шкіркою, яка легко очиститься.




2. Очищені від шкірки помідори порізати на часточки.
















3. Цибулю очистити і покроїти на вісім частин. Яблука очистити, видалити серцевинки і також порізати на вісім частин, можна дрібніше.











4. Часник, імбир та гострий перець обібрати і мілко посікти.




5. Всі складники, а також приправи всипати до відповідної за розміром сковороди, влити чверть склянки оцту і, помішуючи, довести до кипіння.

Потім зменшити вогонь і  уварювати трохи більше, ніж 30 хвилин - на жаль, страву, не варто залишати без нагляду, потрібно періодично помішувати і поступово додавати решту оцту.




 5. Коли соус набуде однорідної консистенції  з відчутними кусочками яблук та цибулі, перекласти його до гарячих стерилізованих банок і щільно закрутити кришками (я користуюсь банками з кришками, які закручуються, краще брати невеликі, наприклад, трьохсотграмові для зручності подальшого споживання).

Банки перевернути доверху дном, накрити рушником і залишити до охолодження.







Якщо вам не подобається, що в соусі є шматочки яблук та цибулі, в кінці приготування масу можна подрібнити блендером і ще раз довести до кипіння.

Частину соусу можна залишити в холодильнику і смакувати, коли заманеться!




Як на мій смак, то в соусі за даним рецептом краще відчувається смак кожного продукту, але то - на ваш вибір... ;)



Соус в банках можна зберігати в прохолодному приміщенні до півроку, використовуючи при потребі.

Готуйте, не лінуйтеся, любіть своїх близьких та друзів, вживайте здорову та корисну їжу!

Немає коментарів: