Швидкий томатний соус ідеально поєднується з м'ясними стравами, особливо приготованими на грилю. З овочами, запеченими в духовці чи на грилю - також! Варто спробувати його приготувати, бо він є літнім, смачним та винятково ароматним!
Не зважаючи на витрачений час , ви будете мати змогу смакувати цей чудовий соус і взимку, згадуючи гарячі літні дні!
- 1 кг стиглих помідорів,
- 1/2 кг кислих яблук, найкраще зелених,
- 3-4 цибулини,
- кусочок свіжого імбиру - приблизно 2 см або 1/2 чайної ложки в порошку,
- маленький кусочок кориці - приблизно 3 см або 1/2 чайної ложки в порошку,
- 3 склянки родзинок,
- 2 стручки малого гострого перцю,
- 1 столова ложка зерен гірчиці,
- 1/2 чайної ложки солі,
- склянка цукру,
- 1 1/2 склянки червоного виноградного оцту.
Приготування:
1. Помідори повинні бути повністю достиглими або навіть перестиглими і обов'язково ґрунтовими.
Пообирати хвостики, зробити з протилежної сторони хрестоподібний надріз і на дві хвилини покласти в киплячу воду - тоді не буде проблем з шкіркою, яка легко очиститься.
2. Очищені від шкірки помідори порізати на часточки.
3. Цибулю очистити і покроїти на вісім частин. Яблука очистити, видалити серцевинки і також порізати на вісім частин, можна дрібніше.
4. Часник, імбир та гострий перець обібрати і мілко посікти.
5. Всі складники, а також приправи всипати до відповідної за розміром сковороди, влити чверть склянки оцту і, помішуючи, довести до кипіння.
Потім зменшити вогонь і уварювати трохи більше, ніж 30 хвилин - на жаль, страву, не варто залишати без нагляду, потрібно періодично помішувати і поступово додавати решту оцту.
5. Коли соус набуде однорідної консистенції з відчутними кусочками яблук та цибулі, перекласти його до гарячих стерилізованих банок і щільно закрутити кришками (я користуюсь банками з кришками, які закручуються, краще брати невеликі, наприклад, трьохсотграмові для зручності подальшого споживання).
Банки перевернути доверху дном, накрити рушником і залишити до охолодження.
Якщо вам не подобається, що в соусі є шматочки яблук та цибулі, в кінці приготування масу можна подрібнити блендером і ще раз довести до кипіння.
Частину соусу можна залишити в холодильнику і смакувати, коли заманеться!
Як на мій смак, то в соусі за даним рецептом краще відчувається смак кожного продукту, але то - на ваш вибір... ;)
Соус в банках можна зберігати в прохолодному приміщенні до півроку, використовуючи при потребі.
Готуйте, не лінуйтеся, любіть своїх близьких та друзів, вживайте здорову та корисну їжу!
Немає коментарів:
Дописати коментар