Террін з авокадо та креветками

Террін - особливий вид закуски, яка є різновидом запеченого паштету, родом із Франції.
   


Terrine французькою - це страва з дичини, а також жаростійка глиняна посудина з кришкою, в якій запікали паштети. Інша назва цієї страви - «м'ясний хлібець», він вважався гарячою закускою. 

Сьогодні існує безліч варіантів террінів - холодних і гарячих, прямокутних та круглих, на желатині  і  шарових, великих і маленьких порційних.



Террін - це хороша альтернатива рибним салатам, а для тих, хто полюбляє креветки - це саме задоволення! ;)


 Ця страва може бути порційною, а також на одному великому святковому блюді.



Рецептура: 


  • Авокадо- 500 г
  • Креветки- 400 г
  • Картопля варена- 80 г
  • Лимон- 40 г
  • Зелень кропу- 3 г
  • Соус “Майонез”- 30 г 


Приготування:


1. Форми вистелити харчовою плівкою. Авокадо нарізати кубиками, полити лимонним соком і викласти першим шаром. Злегка придавити і змастити соусом майонез. 

Майонез можна приготувати самостійно - це займе декілька хвилин, а користі - набагато більше від магазинного.

А ще можна скористатися рецептами соусів на ваш вибір - дивитися тут.




2. На авокадо викласти креветки і також змастити соусом.














3. Далі черга нарізаної кубиками відвареної картоплі, посоленої за смаком і змішаної з дрібно посіченим кропом.


 4. Всю конструкцію ще раз злегка придавити і покласти формочки в холодильник мінімум на 30 хвилин. 









При подачі  вміст формочок акуратно перекинути на тарілки, стараючись зберегти форму  і прикрасити скибочками лимона.
Всю конструкцию еще раз слегка придавливаем, ставим формочки в холодильник минимум на 30 минут. При подаче гарнируем ломтиками лимона.

Полный текст: https://www.vkusnyblog.ru/recipe/terrin-s-avokado-i-krevetkami/
 










Наші студенти готували цю просту, але цікаву страву як контрольну роботу.











Спробуйте і ви!  Смачного! ;)


Готуйте швидкі та смачні страви, готуйте з любов'ю! 

Немає коментарів: