Terrine французькою - це страва з дичини, а також жаростійка глиняна посудина з кришкою, в якій запікали паштети. Інша назва цієї страви - «м'ясний хлібець», він вважався гарячою закускою.
Сьогодні існує безліч варіантів террінів - холодних і гарячих, прямокутних та круглих, на желатині і шарових, великих і маленьких порційних.
Террін - це хороша альтернатива рибним салатам, а для тих, хто полюбляє креветки - це саме задоволення! ;)
Ця страва може бути порційною, а також на одному великому святковому блюді.
Рецептура:
- Авокадо- 500 г
- Креветки- 400 г
- Картопля варена- 80 г
- Лимон- 40 г
- Зелень кропу- 3 г
- Соус “Майонез”- 30 г
Приготування:
1. Форми вистелити харчовою плівкою. Авокадо нарізати кубиками, полити лимонним соком і викласти першим шаром. Злегка придавити і змастити соусом майонез.
Майонез можна приготувати самостійно - це займе декілька хвилин, а користі - набагато більше від магазинного.
А ще можна скористатися рецептами соусів на ваш вибір - дивитися тут.
2. На авокадо викласти креветки і також змастити соусом.
3. Далі черга нарізаної кубиками відвареної картоплі, посоленої за смаком і змішаної з дрібно посіченим кропом.
4. Всю конструкцію ще раз злегка придавити і покласти формочки в холодильник мінімум на 30 хвилин.
При подачі вміст формочок акуратно перекинути на тарілки, стараючись зберегти форму і прикрасити скибочками лимона.
Всю конструкцию еще раз
слегка придавливаем, ставим формочки в холодильник минимум на 30 минут.
При подаче гарнируем ломтиками лимона.
Полный текст: https://www.vkusnyblog.ru/recipe/terrin-s-avokado-i-krevetkami/
Полный текст: https://www.vkusnyblog.ru/recipe/terrin-s-avokado-i-krevetkami/
Наші студенти готували цю просту, але цікаву страву як контрольну роботу.
Спробуйте і ви! Смачного! ;)
Готуйте швидкі та смачні страви, готуйте з любов'ю!
Немає коментарів:
Дописати коментар