Яблука надають печінці ніжного та виразного смаку, а смажена цибуля завершує композицію.
Спробуйте - не пожалкуєте! ;)
Складники (на 4 порції):
- 1/2кг печінки птиці,
- 1 велике червоне та тверде яблуко,
- 2 великі цибулини,
- 3 столові ложки оливкової олії,
- 1 столова ложка борошна,
- свіжозмелений чорний перець за смаком,
- сіль за смаком.
Приготування:
1. Страву слід починати з очищення та нарізання цибулі на досить товсті кільця - до 0,5 см товщини.
2. Розігріти ложку олії на сковороді, обсмажувати цибулю з 2-3 хвилини з кожної сторони на досить сильному вогні.
Коли цибуля достатньо зарум'яниться, акуратно пересипати її в миску та накрити кришкою.
3. На тій самій олії обсмажити яблуко, позбавлене від серцевини та порізане на шматочки.
Яблучні дольки обсмажувати з кожної сторони приблизно протягом 1 хвилини.
4. Тим часом підготувати печінку - помити, осушити серветкою та обкачати в невеликій кількості борошна.
5. Печінку покласти на сковороду та долити дві ложки олії. Смажити під кришкою на сильному вогні протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.
6. Коли печінка приємно зарум'яниться, час її пересипати в тарілку, посолити, поперчити та подати разом з яблуками та цибулею, приготованими раніше.
В цілому, ця страва проста та банальна. Але з яким багатим смаком!
А ось як готує печінку пані Дорота - дивіться, вчіться, вдосконалюйте знання польської мови!
Пробуйте, готуйте, дивуйте своїх близьких та знайомий незвичними смаками звичайних продуктів! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар