Печінка з цибулею та яблуками - новий смак

Печінка з яблуками смакує по-іншому, ніж зазвичай. Як? Спробуйте  приготувати її за моїм рецептом, з яблуками та цибулею - так готують в Польщі. Це дуже проста страва і досить дешева!  ;)






Яблука надають печінці  ніжного та виразного смаку, а смажена цибуля завершує композицію.

















Спробуйте - не пожалкуєте! ;)


Складники (на 4 порції):

  • 1/2кг печінки птиці,
  • 1 велике червоне та тверде яблуко,
  • 2 великі цибулини,
  • 3 столові ложки оливкової олії,
  • 1 столова ложка борошна,
  • свіжозмелений чорний перець за смаком,
  • сіль за смаком.


Приготування:




1.  Страву слід починати з очищення та нарізання цибулі на досить товсті  кільця - до 0,5 см товщини.















2. Розігріти ложку олії на сковороді, обсмажувати цибулю з  2-3 хвилини з кожної сторони на досить сильному вогні.

Коли цибуля достатньо зарум'яниться, акуратно пересипати її в миску та накрити кришкою.











3. На тій самій олії обсмажити яблуко, позбавлене від серцевини та порізане на шматочки.

Яблучні дольки обсмажувати з кожної сторони приблизно протягом 1 хвилини.








4. Тим часом підготувати печінку - помити, осушити серветкою та обкачати в невеликій кількості борошна.













5. Печінку покласти на сковороду та долити  дві ложки олії. Смажити під кришкою  на сильному вогні протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.













6. Коли печінка приємно зарум'яниться, час її пересипати в тарілку, посолити, поперчити та подати разом з яблуками та цибулею, приготованими раніше.












В цілому, ця страва проста та банальна. Але з яким багатим смаком!

А ось як готує печінку пані Дорота - дивіться, вчіться, вдосконалюйте знання польської мови!


 Пробуйте, готуйте, дивуйте своїх близьких та знайомий незвичними смаками звичайних продуктів! ;)

Немає коментарів: