Кабачковий паштет

Я випробувала вже декілька рецептів кабачкового паштету та запіканок, але цей, на мій погляд, є найкращим.



Твердий сир та сушені помідори надають йому  оригінального виразного смаку.

Я даю 1 чайну ложку гострої паприки, бо полюбляю пікантний гострий смак, але це на ваш вибір, трішечки все-таки можна додати, навіть, якщо ви не любите гострої їжі (про користь червоного перцю дивитися тут). 

Якщо у вас немає сушених помідорів, можете додати чайну ложечку олії з насіння помідорів (про користь цієї олії дивитися тут) .



Кабачки - це такий універсальний овоч, який можна готувати по-різному, поєднуючи
з іншими овочами або як самостійну страву.

Смакує він і в сирому вигляді в салатах, маринований  та заморожений також застосовується в різних стравах. Але спробуйте ще й кабачковий паштет, рецепт якого я пропоную!

Складники:

  • 2 середніх цукіні,
  • 6-7 сушених помідорів,
  • 200г твердого сиру,
  • 2 яйця,
  • склянка (220мл) панірувальних сухарів,
  • 1/2 склянки манки,
  • 1/3 склянки рослинної олії на вибір,
  • сіль, перець за смаком,
  • паприка солодка та гостра за смаком,
  • мускатний горіх за смаком.

Приготування:






1. Цукіні нарізати поздовж навпіл, ложкою вибрати насіння, якщо воно є, а сам кабачок натерти на терці з великими очками.









2. Утворену масу перекласти до миски, додати яйця, сухарі, манку, потертий сир, приправи та олію.

Все добре вмішати.











Вимішувати доти, поки не утвориться однорідна суміш.









3. Перекласти в термостійку форму, змащену кусочком вершкового масла або вистелену пергаментом, прикрити фольгою і випікати при 180 С протягом години.






Далі зняти фольгу і покласти до духовки ще на декілька хвилин до утворення рум'яної кірочки.

Дивіться відео, готуйте і насолоджуйтесь! Смачного! ;)

Немає коментарів: