Твердий сир та сушені помідори надають йому оригінального виразного смаку.
Я даю 1 чайну ложку гострої паприки, бо полюбляю пікантний гострий смак, але це на ваш вибір, трішечки все-таки можна додати, навіть, якщо ви не любите гострої їжі (про користь червоного перцю дивитися тут).
Якщо у вас немає сушених помідорів, можете додати чайну ложечку олії з насіння помідорів (про користь цієї олії дивитися тут) .
Кабачки - це такий універсальний овоч, який можна готувати по-різному, поєднуючи
з іншими овочами або як самостійну страву.
Смакує він і в сирому вигляді в салатах, маринований та заморожений також застосовується в різних стравах. Але спробуйте ще й кабачковий паштет, рецепт якого я пропоную!
Складники:
- 2 середніх цукіні,
- 6-7 сушених помідорів,
- 200г твердого сиру,
- 2 яйця,
- склянка (220мл) панірувальних сухарів,
- 1/2 склянки манки,
- 1/3 склянки рослинної олії на вибір,
- сіль, перець за смаком,
- паприка солодка та гостра за смаком,
- мускатний горіх за смаком.
Приготування:
1. Цукіні нарізати поздовж навпіл, ложкою вибрати насіння, якщо воно є, а сам кабачок натерти на терці з великими очками.
2. Утворену масу перекласти до миски, додати яйця, сухарі, манку, потертий сир, приправи та олію.
Все добре вмішати.
Вимішувати доти, поки не утвориться однорідна суміш.
3. Перекласти в термостійку форму, змащену кусочком вершкового масла або вистелену пергаментом, прикрити фольгою і випікати при 180 С протягом години.
Далі зняти фольгу і покласти до духовки ще на декілька хвилин до утворення рум'яної кірочки.
Дивіться відео, готуйте і насолоджуйтесь! Смачного! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар