Єдина її вада - це те, що на приготування прийдеться потратити багато часу, а також ви змушені будете ковтати слинку від запахів, які супроводжуватимуть цей процес!
Але... Варто хоча б раз на рік спробувати, щоб посмакувати шматком доброго м'яса. Чи не так?
Витратите на кухні пів-дня, але, повірте мені, це того варте!
Цей рецепт приготування свинячої рульки просто фантастичний!
М'ясо виходить ніжне, ароматне та дуже смачне. Чого хотіти більше? Ага, знаю! Пива та хрону!
Рульку ще називають окістям, окороком, вона може бути цілою, або нарізаною на порційні шматки, з шкірою і без - це на ваш вибір.
Страви з окістя готують в Польщі - там це голонка.
Багато різних рецептів є в німецькій кухні.
А ось мій рецепт - до вашої уваги.
Складники:
- окіст свиний по 0,5 кг на порцію
- лавровий лист,
- перець,
- сіль.
Маринад:
- пиво,
- соєвий соус,
- перець,
- сіль,
- мед,
- каєнський перець,
- часник.
Приготування:
1. Помиті рульки помістити в велику каструлю чи миску, залити водою, додати кілька лаврових листків, 10-15 зерен чорного перцю, декілька зерен духмяного перцю і солі з розрахунку на 3л 2 -2,5 чайних ложки без гірки.
Довести до кипіння, і , знявши піну, залишити на малому вогні на 2-3 години.
Час від часу перевіряти, чи не википіло занадто багато води, бо рульки повинні бути повністю покриті водою. Якщо води замало, то долити гарячої кип'яченої .
2. Коли м'ясо стане зовсім м'яким, витягнути його з каструлі і залишити, щоб вистигло.
3. Поки рулька вистигає, приготувати маринад - в мисці змішати пиво з соєвим соусом, додати достатньо велику кількість меленого чорного перцю та кмину, столову ложку меду, а також мілко посіченого часнику.
4. На рульках зробити поперечні надрізи, натерти маринадом, покласти до миски, полити рештою маринаду і залишити ще на 2 години.
5. Духовку розігріти до 200С і випікати протягом 40 хвилин при програмі "гриль" або "фен" (якщо у вас такі є) до отримання рум'яної кірочки.
Але пам'ятайте, що кожні 10 хвилин рульки слід поливати пивом, щоб кірочка була хрумкою та золотистою.
До такої делікатної та ароматної рульки можна подати тільки хрін та свіжий хліб, випечений на дровах, - нічого лишнього...
Тільки... чарочку охолодженої якісної горілки, а потім кухоль пива - для кращого травлення! ;)
Ага! Капусту!
Можна квашену, можна тушковану. А можна свіжу, злегка підсмажену з великою кількість кмину.
Готується дуже просто - посічену капусту залити невеликою кількістю води (до половини), тушкувати з лавровим листом, духмяним перцем, чорним перцем горошком.
Під кінець всипати пригорщу кмину і протушкувати ще 5 хвилин.
Далі капусту відкинути на друшляк, вибрати лавровий лист, духмяний та чорний перець - готова!
На сковороді приготувати засмажку - розігріти шматочок вершкового масла, коли воно почне пінитися, всипати столову ложку з верхом борошна і енергійно перемішати.
Коли борошно набуде темно-жовтого кольору, сковороду зняти з вогню і всипати в неї відціджену капусту, добре вимішати і смажити ще декілька хвилин.
Капусту приправити дрібкою солі, цукру і ложечкою винного оцту - вона повинна бути густою з інтенсивним запахом кмину.
Смачного! ;) Спробуйте! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар