Існує безліч рецептів таких супів. Я пропоную спробувати селеровий суп.
Такий суп можна їсти стільки разів на день, скільки забажаєте, і все одно будете худнути.
Це вже перевірено - за один курс такого харчування можна втратити до 7-ми кілограмів (якщо ви маєте не дуже багато зайвої ваги, то 2-3 кг).
Справа в тому, що цей суп готується майже без жиру, а овочі, що входять в цю страву, не містять крохмалю, мають низьку калорійність та велику кількість клітковини.
Це означає, що перетравлюючи їх, ви будете втрачати калорії, а клітковина ще й служитиме щіткою для вашого кишечника, очищуючи його та покращуючи мікрофлору.
Часто і довго так харчуватися не можна, але один тиждень на два-три місяці буде корисно.
А ще можна готувати цей суп один раз в тиждень і цілий день їсти тільки його - це буде також чудовий та безпечний спосіб очищення організму.
Також це чудова страва для посту.
Звичайно, при хворобах шлунку та кишечника не варто застосовувати такий спосіб харчування.
Селеровий суп можна готувати у великій кількості, щоб вистачило на декілька днів, а можна і щодня - це залежить від вашого режиму, якщо ви працюєте, можна брати його з собою на роботу, звичайно, якщо у вас буде можливість ним пообідати.
До речі, цей суп смакує і холодним, так що не обов'язково його розігрівати.
Складники (на трилітрову каструлю):
- селера (коренева або стеблова) - 200-300г кореневої або 3-4 стебла,
- капуста білокачанна , пекінська, броколі чи будь-яка інша - 200-300г,
- 2-3 середні цибулини,
- 3-4 помідори(не обов'язково),
- 1/2 невеликого цукіні (не обов'язково),
- 1-2 болгарські перці,
- пучок петрушки(можна використовувати суху),
- 1 морквина (не обов'язково),
- 2 склянки томатного соку,
- 1 чайна ложка солодкої паприки,
- дрібка солі,
- 1/4 чайної ложки гострого червоного перцю,
- дрібка сухого імбиру,
- 1/2 чайної ложки кмину.
Приготування:
1. Закип'ятити 1/2 каструлі води. Якщо використовуєте кореневу селеру, то її порізати соломкою і закинути в окріп першою та проварити 5 хвилин. Якщо стеблову, то посікти і закинути її разом з перцем та капустою.
2. Далі черга капусти, болгарського перцю та цукіні, нарізати їх також соломкою і додати до селери.
3. Цибулю посікти і пасерувати на суміші 1 чайної ложки оливкової олії та води. Якщо любите моркву, то потерти її на терці з великими очками і також пасерувати разом з цибулею.
4. При використанні свіжих помідорів, очистити їх від шкірки, опустивши на декілька секунд в окріп, порізати та додати в суп. Довести суміш до кипіння, зменшити вогонь і варити 10-15 хвилин.
5. Потім долити томатний сік і додати спеції та посічену петрушку ще раз довести до кипіння і варити ще 2-3 хвилини.
Кмин додається в селеровий суп для покращення травлення та запобігання метеоризму.
В кінці суп можна досолити, якщо вас влаштовує смак без солі, то достатньо томатного соку.
Селеровий суп повинен бути густим, також його можна перетерти блендером, якщо полюбляєте супи-пюре, і ще раз довести до кипіння.
Під час супової дієти необхідно дотримуватися таких умов:
не вживати хліб, солодощі, цукор, макаронні вироби та алкоголь.
Можна їсти :
- фрукти (крім кавунів, винограду, динь та бананів) - не більше 1кг за день,
- овочі (крім картоплі) - не більше 1 кг за день.
- пити каву та чай без цукру.
Обов'язково пити достатню кількість води - 1,5 - 2 л.
Можна скласти таке меню на 7 днів:
1 день - селеровий суп та зелені овочі в різному виді (сирі, варені, запечені, приготовані на пару, тушковані, з додаванням краплини оливкової олії).
2 день - селеровий суп та фрукти за сезоном, взимку, наприклад, - апельсини, грейпфрути, яблука і т.д., влітку - ягоди, яблука, груші, абрикоси, персики та ін.
3 день - селеровий суп та зелені овочі і фрукти( разом не більше 1 кг в день),
4 день - селеровий суп і 2 банани, можна склянку молока та варену чи печену картоплину.
5 день - селеровий суп та 1/2 кілограма нежирного м'яса чи риби (варених, запечених тушкованих, на пару) , 3-4 помідори і 1 варене яйце.
6 день - селеровий суп та овочі (будь-які, крім картоплі і кукурудзи) і 300 г нежирного м'яса чи риби (варених, запечених тушкованих, на пару).
7 день - селеровий суп та 300 г коричневого рису з овочами(будь-якими, крім картоплі та кукурудзи) та оливковою олією.
Є одна особливість - перші дні селеровий суп викликатиме у вас почуття голоду. Не голодуйте, їжте досхочу суп!
Кожен раз варіть його з різними пропорціями та варіаціями.
Пийте просту воду. І в останні дні дієти почуття голоду покине вас!
Щоб не викликати відрази до селери, можна змінювати співвідношення селери та петрушки, готувати то з кореневої, то зі стеблової.
Так само можна застосовувати то листкову петрушку, то кореневу.
Змінюйте приправи, які вам більше до смаку.
Немає коментарів:
Дописати коментар