Селеровий суп з томатним соком для схуднення

Є багато способів швидко скинути зайві кілограми, хоча часто вони не зовсім безпечні для організму і не всім підходять. Однією з найприємніших та найбезпечніших для здоров'я дієт є супова. Можна їсти легкі та корисні супи, втрачати зайву вагу і одночасно очищати організм.


Існує безліч рецептів таких супів. Я пропоную спробувати селеровий суп.



Такий суп можна їсти стільки разів на день, скільки забажаєте, і все одно будете худнути.

 Це вже перевірено - за один курс такого харчування можна втратити до 7-ми кілограмів (якщо ви маєте не дуже багато зайвої ваги, то 2-3 кг).



Справа в тому, що цей суп  готується майже без жиру, а овочі, що входять в цю страву, не містять крохмалю, мають низьку калорійність та велику кількість клітковини.

Це означає, що перетравлюючи їх, ви будете втрачати калорії, а клітковина ще й служитиме щіткою для вашого кишечника, очищуючи його та покращуючи мікрофлору.


Часто і довго так харчуватися не можна, але один тиждень на два-три місяці  буде корисно.

А ще можна готувати цей суп один раз в тиждень і цілий день їсти тільки його - це буде також чудовий та безпечний спосіб очищення організму.

Також це чудова страва для посту.



Звичайно, при хворобах шлунку та кишечника не варто застосовувати такий спосіб харчування.








Селеровий суп можна готувати у великій кількості, щоб вистачило на декілька днів, а можна і щодня - це залежить від вашого режиму, якщо ви працюєте, можна брати його з собою на роботу, звичайно, якщо у вас буде можливість ним пообідати.

До речі, цей суп смакує і холодним, так що не обов'язково його розігрівати.







Складники (на трилітрову каструлю):

  • селера (коренева або стеблова) - 200-300г кореневої або 3-4 стебла,
  • капуста білокачанна , пекінська, броколі чи будь-яка інша - 200-300г,
  • 2-3 середні цибулини,
  • 3-4 помідори(не обов'язково),
  • 1/2 невеликого цукіні (не обов'язково),
  • 1-2 болгарські перці,
  • пучок петрушки(можна використовувати суху),
  • 1 морквина (не обов'язково),
  • 2 склянки томатного соку, 
  • 1 чайна ложка солодкої паприки,
  • дрібка солі,
  • 1/4 чайної ложки гострого червоного перцю,
  • дрібка сухого імбиру,
  • 1/2 чайної ложки кмину.

Приготування:

1. Закип'ятити 1/2 каструлі води. Якщо використовуєте кореневу селеру, то її порізати соломкою і закинути в окріп першою та проварити 5 хвилин. Якщо стеблову, то посікти і закинути її разом з перцем та капустою.

2. Далі черга капусти, болгарського перцю та цукіні, нарізати їх також соломкою і додати до селери.

3. Цибулю посікти і пасерувати на суміші 1 чайної ложки оливкової олії та води. Якщо любите моркву, то потерти її на терці з великими очками і також пасерувати разом з цибулею.

4. При використанні свіжих помідорів, очистити їх від шкірки, опустивши на декілька секунд в окріп, порізати та додати в суп. Довести суміш до кипіння, зменшити вогонь і варити 10-15 хвилин.

5. Потім долити томатний сік і додати спеції та посічену петрушку ще раз довести до кипіння і варити ще 2-3 хвилини.

Кмин додається в селеровий суп для покращення травлення та запобігання метеоризму.






В кінці суп можна досолити, якщо вас влаштовує смак без солі, то достатньо томатного соку.



Селеровий суп повинен бути густим, також його можна перетерти блендером, якщо полюбляєте супи-пюре, і ще раз довести до кипіння.





Під час супової дієти необхідно дотримуватися таких умов:

не вживати хліб, солодощі, цукор, макаронні вироби та алкоголь.

Можна їсти :
  • фрукти (крім кавунів, винограду, динь та бананів) - не більше 1кг за день,
  • овочі (крім картоплі) - не більше 1 кг за день.
  • пити каву та чай без цукру.


Обов'язково пити достатню кількість води - 1,5 - 2 л.

Можна скласти таке меню на 7 днів:

1 день  - селеровий суп та зелені овочі в різному виді (сирі, варені, запечені, приготовані на пару, тушковані, з додаванням краплини оливкової олії).


2 день - селеровий суп та фрукти за сезоном, взимку, наприклад, - апельсини, грейпфрути, яблука і т.д., влітку - ягоди, яблука, груші, абрикоси, персики та ін.


3 день - селеровий суп та зелені овочі і фрукти( разом не більше 1 кг в день),

4 день - селеровий суп і 2 банани, можна склянку молока та варену чи печену картоплину.

5 день - селеровий суп та 1/2 кілограма нежирного м'яса чи риби (варених, запечених тушкованих, на пару) , 3-4 помідори і 1 варене яйце.

6 день - селеровий суп та овочі (будь-які, крім картоплі і кукурудзи) і 300 г нежирного м'яса чи риби (варених, запечених тушкованих, на пару).

7 день -  селеровий суп та 300 г коричневого рису  з овочами(будь-якими, крім картоплі та кукурудзи) та оливковою олією.

 
Є одна особливість - перші дні селеровий суп викликатиме у вас почуття голоду. Не голодуйте, їжте досхочу суп!

 Кожен раз варіть його з різними пропорціями та варіаціями.

Пийте просту воду. І в останні дні дієти почуття голоду покине вас!




Щоб не викликати відрази до селери, можна  змінювати співвідношення селери та петрушки, готувати то з кореневої, то зі стеблової. 

Так само можна застосовувати то листкову петрушку, то кореневу. 

Змінюйте приправи, які вам більше до смаку.


Експериментуйте, очищайтеся та худніть - на здоров'я! ;)

Немає коментарів: