Свинина, запечена з овочами в рукаві

Запечена свинина - це страва, яка буде доречною і в свято, і в будні, вона смакує з овочами, соусами, з салатами, а також просто з зеленню.


Цю страву, як не дивно, можна приготувати трохи більше, ніж за 1 годину. Пропоную свій рецепт та спосіб приготування.

Складники:

  • 1 кг свинини;
  • 1 столова ложка лимонного соку чи сухого червоного вина;
  • 1 цибулина;
  • 2-3 помідори;
  • пучок петрушки;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 2 столові ложки приправи;
  • сіль за смаком.

Складники для приправи:
  • 2 чайні ложки солодкої паприки;
  • 1 чайна ложка чебрецю;
  • 1/2 чайної ложки карі;
  • 1/2 чайної ложки чорного перцю;
  • 1 чайна ложка коріандру;
  • 1 чайна ложка базиліка;
  • 1 чайна ложка сухого часнику;
  • 1 чайна ложка сушених помідорів;
  • 1 чайна ложка сушеного болгарського перцю.
Приправу можна приготувати заздалегідь з вказаних вище інгредієнтів, подрібнивши їх в млинку, зберігати в скляній баночці і використовувати при потребі.

Приготування:



1. М'ясо нарізати досить великими шматками, збризнути лимонним соком чи сухим червоним вином.









2. Далі змішати з 2 столовими ложками приправи, додати цибулю, нарізану кільцями, порізані помідори та посічену петрушку.










Все перемішати і залишити на 20-30 хвилин для маринування.







3. Свинину та овочі викласти в рукав для запікання, зав'язати з двох сторін і відправити в духовку на 45 хвилин при 180-200С.






Запечену в такий спосіб свинину можна подавати без гарніру, просто з зеленню.

Смачного! ;) Готуйте смачні страви по-різному, тіште своїх близьких та знайомих!

Немає коментарів: