Овочеві оладки - на різні смаки

Хто з українців не любить деруни? Напевно, мало хто може заперечити. Це, по суті, наша національна страва, яка може бути смаженою, запеченою в духовці та в горщиках, з м'ясом та без, може бути навіть дієтичною.



В попередній публікації я радила, як перетворити деруни на малокалорійну страву, зацікавились - дивіться тут. 


А ви пробували овочеві оладки? Пропоную ще й такі! Цю страву можна готувати з будь-яких овочів. Я поєднала кабачки, картоплю, моркву та цибулю. Смак чудовий! Рекомендую.


Складники:
  • 1 невеликий молодий кабачок;
  • 3-4 середні картоплини;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 1-2 зубки часнику;
  • 1 яйце;
  • 2-3 столові ложки борошна або манки;
  • 1-2 чайні ложки солодкої паприки; 
  • 50г оливкової олії для смаження;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування: 

1. Кабачок вимити, картоплю та моркву очистити, цибулю порізати на невеличкі кубики.




2. Кабачок, картоплю та моркву потерти на терці з великими очками, перемішуючи з посіченою цибулею, щоб утворена суміш не почорніла.

Можна використати кухонний комбайн, якщо у вас він є, - страва готуватиметься ще швидше.. 



3. Дрібно посікти часник.











4. Перемішати з утвореною масою.











5. Додати яйце, борошно чи манку та спеції, ще раз вимішати та відкласти на декілька хвилин.

Борошно чи манка повинні ввібрати лишню рідину.

 Якщо рідини забагато, то її можна злити.





6. Тільки тепер посолити до смаку, ще раз перемішати.











7. Сковорідку розігріти, налити невелику кількість оливкової олії (рекомендую все-таки оливкову рафіновану - вона , як доказують дослідження, не утворює при нагріванні вище 100С канцерогенів).




8. Смажити  на досить інтенсивному вогні, викладаючи ложкою і формуючи оладки.

Коли по краях утворилася золотиста кірочка, оладки перевернути на другу сторону.






Бажано відціджувати лишню рідину, яка утворюватиметься в перетертій суміші.









Масу для овочевих оладок можна готувати з будь-яких овочів за вашим смаком, пропорції добирати самостійно. Додавши болгарський перець, ви отримаєте один смак та колір, посічену петрушку та кріп - інші.




Подавати овочеві деруни можна з будь-якими соусами (рецепти в цьому розділі), з м'ясом чи салатом зі свіжих овочів - це на ваш вибір та смак.






Якщо бажаєте більш дієтичну страву, то овочеві оладки можна запекти в духовці за таким зразком - дивитись тут.


Додавайте інші інгредієнти, експериментуйте - і кожен раз отримаєте зовсім нову страву!

Смачного! ;)

Немає коментарів: