Хрусткі кабачки з духовки
В сезон кабачків і не тільки можна готувати найрізноманітніші страви та закуски з цього чудового овоча. Існує безліч рецептів таких страв, кабачки тушать, смажать, варять. А можна спробувати ще й запекти в духовці в смачному паніруванні з твердого сиру.
Я пропоную дуже простий рецепт страви з кабачків, на яку не потрібно витрачати надто багато часу і зусиль, а також не обов'язково бути супер-кухарем, достатньо володіти найпростішими вміннями та знаннями з кулінарних дисциплін.
Ця страва подобається мені ще й тим, що вона не смажена, а ми ж пам'ятаємо, що не варто нагрівати рослинні олії вище 100С (за деякими дослідженнями - крім оливкової, повіримо італійцям, які у всіх стравах використовують цю чудову олію).
Це молоді кабачки, паніровані в тертому твердому сирі зі спеціями та запечені в духовці.
Для цієї страви варто вибрати зовсім молоді овочі з несформованим насінням та ніжною м'якоттю.
Складники:
- 2-3 кабачки,
- 50 г будь-якого твердого сиру за вашим смаком,
- 1-2 зубчики часнику,
- 2 чайні ложки суміші італійських трав,
- 1/2 чайної ложки паприки чилі,
- 1 столова ложка оливкової олії,
- сіль за смаком.
Приготування:
1. Кабачки вимити і нарізати невеликими брусочками.
2. Злегка притрусити сіллю для того, щоб вони трішки пустили сік.
3. Тим часом можна натерти твердий сир на терці з мілкими очками, очистити часник і мілко посікти, добре перемішати з сиром.
А далі панірування змішати з сухими італійськими травами та паприкою.
Я використовую готову суміш італійських трав, яку можна купити в будь-якому супермаркеті.
4. Кожен нарізаний брусочок обкачати в паніруванні .
5. Термостійку форму вистелити пергаментним папером або фольгою і викласти запаніровані кабачки в один шар.
6. Злегка збризнути оливковою олією і відправити в духовку, нагріту до 200С на 25-30 хвилин.
Час запікання залежить від виду кабачків - чим вони ніжніші, тим менше потрібно часу на приготування.
Цю страву можна використовувати як холодну та гарячу закуску, як гарнір до м'яса або смакувати з будь-яким соусом, який вам більше до вподоби (рецепти соусів без майонезу я надавала в минулих дописах вибирайте!).
Готуйте. Смакуйте! Дивуйте!
Немає коментарів:
Дописати коментар