І закуска, і чудова самостійна страва

Хрусткі кабачки з духовки

 

 В сезон кабачків і не тільки можна готувати найрізноманітніші страви та закуски з цього чудового овоча. Існує безліч рецептів таких страв, кабачки тушать, смажать, варять. А можна спробувати ще й запекти в духовці в смачному паніруванні з твердого сиру.




Я пропоную дуже простий рецепт страви з кабачків, на яку не потрібно витрачати надто багато часу і зусиль, а також не обов'язково бути супер-кухарем, достатньо володіти найпростішими вміннями та знаннями з кулінарних дисциплін.

Ця страва подобається мені ще й тим, що вона не смажена, а ми ж пам'ятаємо, що не варто нагрівати рослинні олії вище 100С (за деякими дослідженнями - крім оливкової, повіримо італійцям, які у всіх стравах використовують цю чудову олію).

Це молоді кабачки, паніровані в тертому твердому сирі зі спеціями та запечені в духовці.

Для цієї страви варто вибрати зовсім молоді овочі з несформованим насінням та ніжною м'якоттю.



Складники:

    • 2-3 кабачки,
    • 50 г будь-якого твердого сиру за вашим смаком,
    • 1-2 зубчики часнику,
    • 2 чайні ложки суміші італійських трав,
    • 1/2 чайної ложки паприки чилі,
    • 1 столова ложка оливкової олії,
    • сіль за смаком.


      Приготування:



      1. Кабачки вимити і нарізати невеликими брусочками.
















      2. Злегка притрусити сіллю для того, щоб вони трішки пустили сік.








      3. Тим часом можна натерти твердий сир на терці з мілкими очками, очистити часник і мілко посікти, добре перемішати з сиром.

      А далі панірування змішати з сухими італійськими травами та паприкою.

      Я використовую готову суміш італійських трав, яку можна купити в будь-якому супермаркеті.








      4. Кожен нарізаний брусочок обкачати в паніруванні .


















      5. Термостійку форму вистелити пергаментним папером або фольгою і викласти запаніровані кабачки в один шар.





























      6. Злегка збризнути оливковою олією і відправити в духовку, нагріту до 200С на 25-30 хвилин.





























      Час запікання залежить від виду кабачків - чим вони ніжніші, тим менше потрібно часу на приготування.








      Цю страву можна використовувати як холодну та гарячу закуску, як гарнір до м'яса або смакувати з будь-яким соусом, який вам більше до вподоби (рецепти соусів без майонезу я надавала в минулих дописах вибирайте!).




      Готуйте. Смакуйте! Дивуйте!

      Немає коментарів: