Бути готовими до потреб ринку праці

6 червня минулого року розпочали навчання слухачі курсової підготовки за професією "Кухар третього розряду".


Група займалася за індивідуально-дистанційною формою, тобто значну частину теорії слухачі вивчали самостійно за допомогою матеріалів, розміщених на  даному сайті, а також завдань, наданих для виконання викладачами.
Одні слухачі вже мали вищу освіту, деякі - спеціальну іншого профілю, а є тільки з середньою, але з професійними практичними навичками кухаря.
З різних причин люди перекваліфіковуються, для багатьох - це вимога ринку праці, тобто, є робочі місця, де вимагається відповідна освіта.




Весь червень слухачі відвідували заняття з теоретичних дисциплін, а також пробували застосувати свої знання на практичних лабораторних роботах.





За цей відносно короткий період учасники курсів дізналися багато нового для себе, навчилися готувати , здавалось би, прості страви, але , складаючи технологічні та калькуляційні картки, розраховуючи кількість потрібної сировини, відповідно до сезону та порцій, дотримуючись технології приготування та санітарних вимог.




 
Кухар - це працівник сфери послуг, від якого залежить здоров'я клієнтів, а в деяких випадках і життя, як не дивно це звучить.

Тому важливими є не тільки смакові якості  страви та її вигляд, але й відповідальність і кваліфікація самого кухаря!


Кожна господиня знає багато різноманітних рецептів та вміє здивувати своїх гостей і близьких, але готувати на велику кількість людей - це зовсім інше, потрібно набути відповідних знань та навичок.

Звичайно, ще не все виходить ідеально, але вміння приходить з часом, а також при щоденній наполегливій практиці.





Слухачі були здивовані тим, що смачні та вишукані страви можуть бути зовсім недорогими.








А це результати праці нашої курсової групи. Оцініть!


Млинці зі збитою сметаною та фарширована курка.


Рулети з кабачків та баклажанів.


Печеня по-гуцульськи.


Вмілі кухарські руки та ароматні ватрушки. ;)


Ну, і, звичайно, посмішка допомагає приготувати чудове заливне з курки та багато чого іншого! ;))












Після практичної роботи всі запрошені викладачі і самі курсанти оцінили  працю групи, продегустувавши приготовані страви, отримавши зауваження і поради щодо смаку, подачі та оформлення.



















Так що приходіть до нас на навчання, не бійтеся змінювати професію! Тільки рух вперед - це і є життя, час же не стоїть на місці...




Прагніть до нового, вчитися - це завжди класно!


Наш коледж організовує курсову підготовку не тільки кухарів, але й офіціантів, барменів, агентів з організації туризму, покоївок, кондитерів.

Курсова підготовка - це скоріше, ніж навчання на стаціонарі, є можливість теорію пройти самостійно, а практику - на підприємствах за місцем проживання.

Слухачі отримують свідоцтва державного зразка та їхні дані заносяться в Єдину електронну освітню базу України. 

Свідоцтва дають право на роботу не тільки на території України, але й в інших країнах.

Звертайтеся! Пристосовуйтесь до сучасних умов праці, не бійтеся мінятися, подавайте приклад вашим дітям! 

Міняймося самі - і змінимо на краще нашу країну!!!

Немає коментарів: