Крем-суп з зеленого горошку
Крем-суп з зеленого горошку - це справжня літня страва! Але його можна готувати круглий рік. використовуючи заморожений горошок і згадуючи про теплі літні дні.
- зелений горошок (у мене заморожений) - 250 г,
- ріпчаста цибуля - 50 г,
- часник - 1 зубчик,
- вершкове масло - 50 г,
- вершки 20% - 30 мл.
- овочевий, курячий бульйон або вода - 350-400 мл,
- сіль, чорний мелений перець - за смаком.
При подачі:
- копчений лосось або підсмажена на вершковому маслі морква.
Приготування крем-супу з зеленого горошку:
Суп з зеленого горошку - це дуже смачно! А в поєднанні з копченим лососем чи сьомгою він просто неперевершений!
Якщо немає риби - не страшно, цей суп чудово смакує з підсмаженою морквою.
Для цього почищену моркву слід порізати маленькими кубиками зі стороною приблизно 5 мм, злегка посолити і обсмажити на невеликій кількості вершкового масла, щоб морква трохи зм’якла.
Як на мій смак - то з морквою смачніше.
Із вказаної кількості складників вийде 3 порції супу.
1. Цибулю порізати кубиками, часник подрібнити ножем.
2. В каструлі розтопити вершкове масло і обсмажити на ньому цибулю з часником до прозорого стану.
3. Додати заморожений чи свіжий горошок і на середньому вогні смажити, помішуючи, 5 хв.
4. Після цього в каструлю влити воду чи бульйон, довести до кипіння, посолити, поперчити, накрити кришкою і на невеликому вогні варити приблизно 10 хвилин.
5. Потім суп подрібнити блендером до пюреподібного стану.
На цьому етапі приготування можна зупинитись і в такому вигляді суп подавати до столу, заправивши його вершками.
Але для того, щоб отримати крем-суп, горохове пюре слід перетерти через сито.
6. Суп ще раз довести до кипіння, додати вершки, перемішати і розлити в порційні тарілки.
Подавати суп можна зі шматочком копченого лосося (його можна скрутити квіточкою, як це показано на фото) або з підсмаженою на вершковому маслі морквою.
Запропонуйте цей суп дітям - їм сподобається!
Смачного! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар