Не боятися гучних назв

Суп вішісуаз


Не зважаючи на вишукану назву, це звичайний суп-пюре зі звичайних продуктів, які неодмінно знайдуться у вашому холодильнику, а якщо ні - то їх можна придбати в найближчому супермаркеті.

 




Вішісуаз - це традиційний паризький суп з цибулі-порею, картоплі та вершків, перетворений на пюре і поданий холодним з гарніром з подрібненої зеленої цибулі та тією зеленню , яка знайшлася у вашому холодильнику.

Вішісуаз був придуманий зовсім не у французькому місті Віші, а в Нью-Йорку, кухарем «Рітц-Карлтона» на початку минулого століття.


За основу кухар взяв класичний паризький суп з порею, який їдять гарячим, перетворив його в пюре і подав холодним, наділивши його назвою, що належить відомому французькому курорту.


Приготувати такий суп зовсім не складно і не настільки довго, як здавалось би. Єдине, на що потрібний час - це на охолодження для подачі до столу.

Інгредієнти для 8 порцій :

    • масло вершкове – 40 г,
    • цибуля ріпчаста - 50 г,
    • цибуля-порей -100 г,
    • картопля -1000 г,
    • бульйон курячий -750 мл,
    • молоко -500 мл,
    • петрушка - 5 г,
    • вершки -250 мл ,
    • сіль.

      Вихід -1 порція - 250 г. 


      Приготування:


      1. Всі овочі помити і очистити, цибулю і цибулю-порей дрібно посікти, а картоплю нарізати тонкими скибочками.





      2. Масло розігріти на сковороді.









      2. Ріпчасту цибулю обсмажити на повільному вогні, помішуючи , 5 хвилин, поки вона не стане м'якою.









      3. Додати порей і готувати ще 5 хвилин, поки цибуля не стане золотистою.








      4. Долучити картоплю, влити бульйон і довести до кипіння.





      5. Варити 40 хвилин на середньому вогні до готовності, охолодити.






      6. Збити блендером. Влити молоко і знову перемішати.










      7. Перелити суп в каструлю, додати сіль і вершки. Охолодити протягом 12- 24 годин.
      При подачі посипати зеленню петрушки чи будь-якою іншою.




      Смачного! Не лякайтеся гучних назв, готуйте різні страви і радуйте своїх рідних та друзів! ;)

      Немає коментарів: