Суп вішісуаз
Не зважаючи на вишукану назву, це звичайний суп-пюре зі звичайних продуктів, які неодмінно знайдуться у вашому холодильнику, а якщо ні - то їх можна придбати в найближчому супермаркеті.
Вішісуаз - це традиційний паризький суп з цибулі-порею, картоплі та вершків, перетворений на пюре і поданий холодним з гарніром з подрібненої зеленої цибулі та тією зеленню , яка знайшлася у вашому холодильнику.
Вішісуаз був придуманий зовсім не у французькому місті Віші, а в Нью-Йорку, кухарем «Рітц-Карлтона» на початку минулого століття.
За основу кухар взяв класичний паризький суп з порею, який їдять гарячим, перетворив його в пюре і подав холодним, наділивши його назвою, що належить відомому французькому курорту.
Приготувати такий суп зовсім не складно і не настільки довго, як здавалось би. Єдине, на що потрібний час - це на охолодження для подачі до столу.
Інгредієнти для 8 порцій :
- масло вершкове – 40 г,
- цибуля ріпчаста - 50 г,
- цибуля-порей -100 г,
- картопля -1000 г,
- бульйон курячий -750 мл,
- молоко -500 мл,
- петрушка - 5 г,
- вершки -250 мл ,
- сіль.
Вихід -1 порція - 250 г.
Приготування:
1. Всі овочі помити і очистити, цибулю і цибулю-порей дрібно посікти, а картоплю нарізати тонкими скибочками.
2. Масло розігріти на сковороді.
2. Ріпчасту цибулю обсмажити на повільному вогні, помішуючи , 5 хвилин, поки вона не стане м'якою.
3. Додати порей і готувати ще 5 хвилин, поки цибуля не стане золотистою.
4. Долучити картоплю, влити бульйон і довести до кипіння.
5. Варити 40 хвилин на середньому вогні до готовності, охолодити.
6. Збити блендером. Влити молоко і знову перемішати.
7. Перелити суп в каструлю, додати сіль і вершки. Охолодити протягом 12- 24 годин.
При подачі посипати зеленню петрушки чи будь-якою іншою.
Смачного! Не лякайтеся гучних назв, готуйте різні страви і радуйте своїх рідних та друзів! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар