Любителям грецької кухні

    Запіканка a'la гірос



Запіканка у вигляді салату гірос-кебаб.

М'ясо з овочами та рисом - це чудова ідея для обіду або пізньої вечері, незважаючи на те, що це калорійна страва.


 

Рецепт цієї страви мені підказав польський сайт Wanilla i Kardamon.

Така пишна запіканка гостює на моїй кухні принаймні два рази в місяць, чудово пахне і дуже смакує. Гарантую, що ви будете у захваті!

Складники:



    • 200г рису басматі,
    • ½ кг курячого філе або просто курки без кісток,
    • ½ невеликої головки пекінської капусти,
    • 1 червоний болгарський перець,
    • 1 червона цибулина,
    • 4 маринованих огірків,
    • 250 г сиру гауда або чеддер,
    • 2 столових ложки оливкової олії,
    • приправа до гіроса-кебаба (рецепт суміші спецій є в моєму дописі на тему приготування гіроса),
    • чорний перець за смаком,
    • соус майонез та томатний.





      Приготування:


      1. Рис відварити до напівготовності в соленій воді, відцідити і ще гарячим викласти в термостійку форму та відкласти.



      2. Куряче м'ясо та цибулю нарізати кубиками, перемішати, посипати приправою для гіроса та додати олію, ще раз добре вимішати та відкласти на 20 хвилин, після чого суміш обсмажити на сковороді декілька хвилин.








      3. Далі нарізати кубиками болгарський перець, огірки - пластинками, капусту посікти, а сир натерти на терці з великими очками.












      4. Запіканку викладати в термостійку форму таким чином: рис, який уже є у формі, змастити невеликою кількістю соусу-майонез, потім томатним, посипати 1/3 від усієї кількості сиру, далі викласти посічену капусту, а зверху обсмажену курятину.

      Знову тонко змастити соусом-майонез та томатним і посипати сиром.





      Потім викласти порізані огірки, перемішані з болгарським перцем, посипати меленим чорним перцем за смаком і, нарешті, змастити по черзі рештою соусів майонез та томатного та посипати третьою частиною натертого сиру.


      Звичайно, можна використати готовий майонез та кетчуп, але я рекомендую робити ці соуси самостійно, це не так важко, тим більше, що їх можна заготовити заздалегідь, та зберігати декілька днів у холодильнику, використовуючи і до інших страв.




      Ось посилання на рецепти томатного соусу та соусу майонез.
      А ще можна спробувати застосувати рецепти соусів, які я рекомендувала раніше, на ваш вибір.





      Смачного! ;) Спробуйте приготувати цю смачну страву, яка, без сумніву, прийдеться до смаку вам та вашим друзям!

      Немає коментарів: