Обід на свіжому повітрі

Ошийок на грилі


Нарешті справжнє літо! На вихідних можна виїхати на природу - хто куди...



Ну, і на обід, обов'язково, буде шашлик, стейк, риба та овочі на грилі - хто до чого має найбільшу охоту. Іноді можна потішити себе стравами, про які завжди говоримо собі, що вони шкідливі. Але... Якщо все в міру, то...
А ось один з багаточисленних рецептів приготування шашлика чи ошийка на грилі.

Складники для ошийка на грилі на 4 осіб:
    • 800 г ошийка,
    • 4 столові ложки оливкової олії,
    • 3 столові ложки приправи для гриля.

      Складники для приправи:
        • сіль - 1 чайна ложка,
        • часник - 1-2 зубки,
        • паприка солодка - 1-2 чайні ложки,
        • коріандр - 1 чайна ложка (в зернах або подрібнений),
        • розмарин - 1/2 чайної ложки,
        • чорний перець - 1/2 чайної ложки,
        • петрушка (суха або пучок свіжої),
        • лавровий лист - 1-2 штуки,
        • гірчиця(суха або в соусі) - 1 чайна ложка,
        • винний оцет - 1 столова ложка.


          Приготування приправи:


           1. Змішати паприку, коріандр, розмарин, чорний перець, гірчицю (суху) з подрібненими лавровим листом та сухою петрушкою (якщо таку використовуєте).

          Цю суміш можна заготовити в більшій кількості, добре перемішати і зберігати в скляній баночці для подальшого застосування.






          2. Потім додати сіль, мілко посічений часник, петрушку (якщо вона у вас свіжа), гірчицю (якщо використовуєте соусоподібну), та винний оцет ( за бажанням можна з білого чи з червоного винограду).





          3. Всі інгредієнти добре перемішати.



          Приготування:








           



          1. Ошийок порізати на плоскі шматки як для відбивних.















          2. Шматки злегка відбити.






          3. Приправу вимішати з олією і додати до м'яса, добре перемішати та відкласти на 2 години (найкраще - на ніч) до холодильника.







          4. Випікати на добре розігрітому грилю 5-7 хвилин з кожної сторони.

          Ошийок можна порізати  на шашличні шматочки, в такому разі вийде чудовий шашлик.



















          Я рекомендую замаринувати разом з м'ясом овочі (на 30-40 хвилин) і смажити на грилі з ошийком або у вигляді шашлика - отримаєте чудовий додаток до м'ясної страви!















          Відпочивайте, тіште себе смачними стравами на грилі! ( Але не надто часто ;)) )

          Немає коментарів: