Ошийок на грилі
Нарешті справжнє літо! На вихідних можна виїхати на природу - хто куди...
Ну, і на обід, обов'язково, буде шашлик, стейк, риба та овочі на грилі - хто до чого має найбільшу охоту. Іноді можна потішити себе стравами, про які завжди говоримо собі, що вони шкідливі. Але... Якщо все в міру, то...
А ось один з багаточисленних рецептів приготування шашлика чи ошийка на грилі.
Складники для ошийка на грилі на 4 осіб:
- 800 г ошийка,
- 4 столові ложки оливкової олії,
- 3 столові ложки приправи для гриля.
Складники для приправи:
- сіль - 1 чайна ложка,
- часник - 1-2 зубки,
- паприка солодка - 1-2 чайні ложки,
- коріандр - 1 чайна ложка (в зернах або подрібнений),
- розмарин - 1/2 чайної ложки,
- чорний перець - 1/2 чайної ложки,
- петрушка (суха або пучок свіжої),
- лавровий лист - 1-2 штуки,
- гірчиця(суха або в соусі) - 1 чайна ложка,
- винний оцет - 1 столова ложка.
Приготування приправи:
Цю суміш можна заготовити в більшій кількості, добре перемішати і зберігати в скляній баночці для подальшого застосування.
2. Потім додати сіль, мілко посічений часник, петрушку (якщо вона у вас свіжа), гірчицю (якщо використовуєте соусоподібну), та винний оцет ( за бажанням можна з білого чи з червоного винограду).
3. Всі інгредієнти добре перемішати.
Приготування:
1. Ошийок порізати на плоскі шматки як для відбивних.
2. Шматки злегка відбити.
3. Приправу вимішати з олією і додати до м'яса, добре перемішати та відкласти на 2 години (найкраще - на ніч) до холодильника.
4. Випікати на добре розігрітому грилю 5-7 хвилин з кожної сторони.
Ошийок можна порізати на шашличні шматочки, в такому разі вийде чудовий шашлик.
Я рекомендую замаринувати разом з м'ясом овочі (на 30-40 хвилин) і смажити на грилі з ошийком або у вигляді шашлика - отримаєте чудовий додаток до м'ясної страви!
Відпочивайте, тіште себе смачними стравами на грилі! ( Але не надто часто ;)) )
Немає коментарів:
Дописати коментар