Деруни з духовки
Шукаючи смачні і малокалорійні страви, я натрапила на рецепт дерунів від пана Григорія на сайті mniammniam.com, який я час від часу переглядаю, цікавлячись рецептами і вдосконалюючи польську мову.
Ви не повірите - виявляється, картопляні млинці,тобто деруни, які так люблять українці , поляки, мексиканці та багато хто з інших країн, можна вдосконалити, перетворивши їх на дієтичну та пісну страву
Деруни, запечені в духовці, - це страва для всіх любителів млинців.
За цим рецептом вони дуже смачні і містять набагато менше калорій, ніж класичні, смажені на сковороді.
Млинці повинні бути хрусткими і їх краще з'їсти відразу , тому що, охолонувши, вони стають твердими.
Але це не велика біда - якщо, наприклад, залишилася якась кількість млинців і ви захочете їх з'їсти на другий день, то можна покласти їх в миску разом з декількома шматочками яблук і накрити кришкою - через кілька годин вони стануть м'якими.
Складники:
- 1 кг картоплі,
- 1 велика цибулина,
- 1 яйце,
- 1/2 склянки молока,
- 3 столові ложки з верхом пшеничного борошна,
- невеликий пучечок зеленої петрушки,
- 4 ложки олії,
- сіль,
- свіжозмелений чорний перець.
Приготування:
1. Картоплю очистити і ретельно промити. Очищену цибулю, нарізати дрібні кубики. Подрібнити петрушку.
2. Суміш олії та невеликої кількості води розігріти в сковороді, додати цибулю, злегка посолити і пасерувати, постійно перемішуючи на середньому вогні, поки вона не стане прозорою. Зняти з вогню, відкласти.
3. Картоплю протерти на крупній тертці (або, якщо у вас є, можна використати кухонний комбайн).
До картоплі відразу ж додати молоко і перемішати - завдяки молоку картопля не потемніє, а залишиться білою.
4. До тертої картоплі додати яйце, борошно, смажену цибулю, сіль , перець і зелень петрушки.
5. Все ретельно перемішати.
Форму для духовки
змастити олією - достатньо
2-3 столові ложки..
6. В форму викласти порції утвореної картопляної маси і сформувати досить тонкі млинці (потрібно відцідити сік, який утворився, і набирати картопляну масу ложкою, не перемішуючи з соком, який залишатиметься на дні миски ).
7. Деруни помістити в духовку, попередньо нагріту до 230 градусів і випікати протягом 20-25 хвилин
до утворення хрусткої скоринки і красиво зарум'янених країв.
Деруни подавати гарячими з додатками та соусами, які вам найбільше до вподоби,
а також можна скористатися рецептами соусів, наданих мною в попередніх дописах.
Гарячу форму можна використати ще раз чи декілька, щоб спекти чергову партію дерунів.
Звичайно, краще мати декілька форм, щоб випікати бажану кількість млинців одночасно.
А ось відео від чудового пана Григорія.
Вчіться готувати деруни в духовці та поглиблюйте свої знання з польської мови.
Смачного! Вдосконалюйте звичні рецепти, пропонуйте свої цікаві страви! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар