Як зменшити калорійність смажених страв?

Деруни з духовки

 


Шукаючи смачні і малокалорійні страви, я натрапила на рецепт дерунів від пана Григорія на сайті mniammniam.com, який я час від часу переглядаю, цікавлячись рецептами і вдосконалюючи польську мову.

Ви не повірите - виявляється, картопляні млинці,тобто деруни, які так люблять українці , поляки, мексиканці та багато хто з інших країн, можна вдосконалити, перетворивши їх на дієтичну та пісну страву


Деруни, запечені в духовці, - це страва для всіх любителів млинців.

За цим рецептом вони дуже смачні і містять набагато менше калорій, ніж класичні, смажені на сковороді.

Млинці повинні бути хрусткими і їх краще з'їсти відразу , тому що, охолонувши, вони стають твердими.

Але це не велика біда - якщо, наприклад, залишилася якась кількість млинців і ви захочете їх з'їсти на другий день, то можна покласти їх в миску разом з декількома шматочками яблук і накрити кришкою - через кілька годин вони стануть м'якими.


Складники: 

  • 1 кг картоплі,
  • 1 велика цибулина,
  • 1 яйце,
  • 1/2 склянки молока,
  • 3 столові ложки з верхом пшеничного борошна,
  • невеликий пучечок зеленої петрушки,
  • 4 ложки олії,
  • сіль,
  • свіжозмелений чорний перець.
        Для змащування форми , в якій випікатимуться деруни, - 2-3 столові ложки олії.

Приготування: 











1. Картоплю очистити і ретельно промити. Очищену цибулю, нарізати дрібні кубики. Подрібнити петрушку.
  



 









2. Суміш олії та невеликої кількості води розігріти в сковороді, додати цибулю, злегка посолити і пасерувати, постійно перемішуючи на середньому вогні, поки вона не стане прозорою. Зняти з вогню, відкласти.
    































3.  Картоплю протерти на крупній тертці (або, якщо у вас є, можна використати кухонний комбайн). 


До картоплі  відразу ж додати молоко  і перемішати - завдяки молоку картопля не потемніє, а залишиться білою.
  




















4. До тертої картоплі додати яйце, борошно, смажену цибулю, сіль , перець і зелень петрушки.
 






   




















5.  Все ретельно перемішати.
  

 Форму для духовки 
змастити олією - достатньо
2-3 столові ложки..
   





















6. В форму викласти порції утвореної картопляної маси і сформувати досить тонкі млинці (потрібно відцідити сік, який утворився, і набирати картопляну масу ложкою, не перемішуючи з соком, який залишатиметься на дні миски ).
   
























7. Деруни  помістити в духовку, попередньо нагріту до 230 градусів і випікати протягом 20-25 хвилин
до утворення хрусткої скоринки і красиво зарум'янених  країв.
    



 Деруни подавати гарячими з додатками та соусами, які вам найбільше до вподоби,
 а також можна скористатися рецептами соусів, наданих мною в попередніх дописах.
    



 Гарячу  форму можна використати ще раз чи декілька, щоб спекти чергову партію дерунів.

Звичайно, краще мати декілька форм, щоб випікати бажану кількість млинців одночасно.


 А ось відео від чудового пана Григорія.



 Вчіться готувати деруни в духовці та поглиблюйте свої знання з польської мови.

Смачного! Вдосконалюйте звичні рецепти, пропонуйте свої цікаві страви! ;)

Немає коментарів: