М'ясо та овочі

Соковита корейка з овочами

 


Цю чудову страву можна приготувати всього за 40 хвилин, але попередньо м'ясо необхідно замаринувати. 

Складники на 6 порцій:
  • вода - 500 мл,
  • корейка без кістки -  6 шматків,
  • лист лавровий - 3 штуки,
  • часник - 3 зубчики,
  • чорний перець - 1 чайна ложка,
  • духмяний перець - 3 штуки,
  • баклажан - 1 штука,
  • кабачок - 1 штука,
  • болгарський перець червоний - 1/2 штуки,
  • болгарський перець жовтий - 1/2 штуки,
  • оливкова олія - 3 столові ложки,
  • червона цибуля - 1 штука,
  • сіль - 1/2 столової ложки,
  • свіжий базилік - жменька,
  • олія для обсмаження корейки.
    
Приготувати маринад:

1.   У воду додати лавровий лист, чорний перець, духмяний перець, порізаний часник, сіль, довести до кипіння, вистудити.
2.   Шматки свинини залити маринадом на 3-12 годин, помістити в холодильник. 

Приготування: 

1.  Баклажани, цукіні і перець нарізати на товсті кубики.
2.  Цибулю порізати  на півкільця, додати до овочів.
3.  Скропити оливковою олією і приправити сіллю.
4.  Нарешті додати  свіже листя базиліка. Все ретельно перемішати і викласти у форму для запікання.
5.  Замариновані шматки корейки витягти з маринаду, осушити серветкою і обсмажити на гарячій сковороді з додаванням олії.
6.   Маринад злити у форму з овочами і ще раз їх перемішати.
7. Обсмажені шматки
м'яса розмістити зверху на овочах і запікати в духовці  протягом  15 - 20 хвилин при температурі 200 - 220 ° С
  

  М'ясо і овочі подавати з картоплею, посипати свіжою петрушкою.
Смачного!

Немає коментарів: