Спагеті з буряковим соусом песто


     Це для тих, хто любить вегетаріанські страви.  Багато хто любить овочі, але, наприклад, весняної пори деяких ще немає, деякі занадто дорогі, або занадто красиві , і тому їх страшно купувати.На щастя, буряк є постійно, він смачний, яскравий і багатьма любимий.Це найбільш красиві та кольорові спагеті, які можна приготувати.Солодкуватий смак буряка і лимонна кислинка  - дуже гарне поєднання, я рекомендую! :)
 


Складники:

  •     2-3 буряки,
  •     пів-чашки насіння соняшнику,
  •     4 столові ложки оливкової олії,
  •     сік з половини лимону,
  •     зубок часнику,
  •     сіль і перець за смаком
  •     спагеті (кількість - за бажанням),
  •     насіння соняшнику і петрушки для посипання.


  1. Буряк вимити, загорнути в алюмінієву фольгу і випікати при температурі 180 градусів протягом 40-50 хвилин.  
  2. Далі вистудити. 
  3. Очистити від шкірки, нарізати на дрібні шматочки і подрібнити блендером разом з олією.
  4. Зерна соняшника подрібнити в кавомолці чи в млинку. 
  5. До буряка додати мелений соняшник, лимонний сік, часник і ще раз збити блендером.
  6.  Приправити сіллю і перцем.

 Зварити макарони аль денте ( коли вони майже готові, але не встигли розваритися). Злити воду і змішати з соусом песто  з буряка.Розкласти в тарілки, прикрасити насінням соняшнику та петрушкою.
Смачного
! ;)

Немає коментарів: