Це для тих, хто любить вегетаріанські страви. Багато хто любить овочі, але, наприклад, весняної пори деяких ще немає, деякі занадто дорогі, або занадто красиві , і тому їх страшно купувати.На щастя, буряк є постійно, він смачний, яскравий і багатьма любимий.Це найбільш красиві та кольорові спагеті, які можна приготувати.Солодкуватий смак буряка і лимонна кислинка - дуже гарне поєднання, я рекомендую! :)
Складники:
- 2-3 буряки,
- пів-чашки насіння соняшнику,
- 4 столові ложки оливкової олії,
- сік з половини лимону,
- зубок часнику,
- сіль і перець за смаком
- спагеті (кількість - за бажанням),
- насіння соняшнику і петрушки для посипання.
- Буряк вимити, загорнути в алюмінієву фольгу і випікати при температурі 180 градусів протягом 40-50 хвилин.
- Далі вистудити.
- Очистити від шкірки, нарізати на дрібні шматочки і подрібнити блендером разом з олією.
- Зерна соняшника подрібнити в кавомолці чи в млинку.
- До буряка додати мелений соняшник, лимонний сік, часник і ще раз збити блендером.
- Приправити сіллю і перцем.
Зварити макарони аль денте ( коли вони майже готові, але не встигли розваритися). Злити воду і змішати з соусом песто з буряка.Розкласти в тарілки, прикрасити насінням соняшнику та петрушкою.
Смачного! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар