Крем-суп з гарбуза

В сірі та похмурі дні нам не вистачає сонячного тепла, а організму - вітамінів та поживних речовин.Тепличні помідори та огірки, які є на прилавках магазинів, не мають літнього запаху та й, зрештою, і користі. Тут в нагоді стане гарбуз, який  можна купити не тільки в супермаркетах, але і на ринках також.Крем-суп з гарбуза - страва проста, з одного боку, і по-справжньому вишукана, з іншого.
Гарбузовий крем-суп  додає березневій непогоді яскравих кольорів, піднімає настрій, а крім цього, ще й поживний, корисний, смачний. Цю чудову страву можна їсти на сніданок або обід, подавати гостям - завдяки своєму привабливому зовнішньому вигляду вона підійде навіть для святкового столу.

Складники:
  • Вода – 1 л
  • Гарбуз – 1 кг (вже очищеного)
  • Вершки 20-30% - 100 мл
  • Бекон – 100 г для подачі (не обов'язково)
  • Вершкове масло – 40 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цукор – 1/3 ч.л.
  • Перець, сіль за смаком



  1. М'якоть гарбуза, очищену від шкірки, нарізати кубиками по 2-3см.
  2. Подрібнити цибулю і часник.
  3. У каструлю влити олію, покласти масло, розігріти, викласти цибулю, підсолити і поперчити, пасерувати до прозорості, додати часник, смажити ще хвилину.
  4. Покласти в каструлю до цибулі з часником гарбуз, посипати цукром і тушити 5-7хв, потім влити воду, довести все до кипіння.
  5. При слабкому кипінні варити суп 20хв до м'якості гарбуза, після чого збити занурювальним блендером і влити вершки.
  6. Поперчити суп і посолити за смаком, перемішати, знову довести до кипіння і відразу зняти з вогню.
  7. Подаючи, посипати суп шматочками смаженого бекону, гарбузовим насінням або грінками.
    Для того, щоб суп був дієтичним, можна не використовувати вершкове масло та вершки, а додати трохи молока.

А ось рецепт гарбузового крем-супу по-французьки:


Складники:
  • 500 г гарбуза,
  • 200 г картоплі,
  • 1 цибулина,
  • зелень,
  • 1 ч. ложка меленого імбиру,
  • 300 мл молока,
  • 400 мл води,
  • 1 ст. ложка олії,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.
Приготування:
  1. Гарбуз очистити від шкірки, волокон, насіння і порізати невеликими шматочками.
  2. Картоплю також порізати невеликими кубиками.
  3.  Цибулю дрібно посікти. Подрібнити зелень.
  4. У сотейнику на олії спасерувати цибулю 5 хвилин. 
  5. Додати картоплю, гарбуз, перемішати і залити окропом так, щоб він вкривав овочі.
  6. Суп посолити, поперчити і варити на повільному вогні до м'якого стану овочів приблизно 20 хвилин.
  7. Злити частину води і подрібнити суп блендером до однорідного стану. Потім додати гаряче молоко , перемішати, довести до кипіння і залишити на повільному вогні 5 хвилин.
  8. Наприкінці покласти в суп подрібнений імбир.
  9. Подається крем-суп гарбузовий з вершками і зеленню. З таким супом чудово поєднуються свіжі сухарики з білого хліба.

Немає коментарів: