Гарбузовий крем-суп додає березневій непогоді яскравих кольорів, піднімає настрій, а крім цього, ще й поживний, корисний, смачний. Цю чудову страву можна їсти на сніданок або обід, подавати гостям - завдяки своєму привабливому зовнішньому вигляду вона підійде навіть для святкового столу.
Складники:
- Вода – 1 л
- Гарбуз – 1 кг (вже очищеного)
- Вершки 20-30% - 100 мл
- Бекон – 100 г для подачі (не обов'язково)
- Вершкове масло – 40 г
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Олія – 2 ст.л.
- Цукор – 1/3 ч.л.
- Перець, сіль за смаком
- М'якоть гарбуза, очищену від шкірки, нарізати кубиками по 2-3см.
- Подрібнити цибулю і часник.
- У каструлю влити олію, покласти масло, розігріти, викласти цибулю, підсолити і поперчити, пасерувати до прозорості, додати часник, смажити ще хвилину.
- Покласти в каструлю до цибулі з часником гарбуз, посипати цукром і тушити 5-7хв, потім влити воду, довести все до кипіння.
- При слабкому кипінні варити суп 20хв до м'якості гарбуза, після чого збити занурювальним блендером і влити вершки.
- Поперчити суп і посолити за смаком, перемішати, знову довести до кипіння і відразу зняти з вогню.
- Подаючи, посипати суп шматочками смаженого бекону, гарбузовим насінням або грінками.
А ось рецепт гарбузового крем-супу по-французьки:
Складники:
- 500 г гарбуза,
- 200 г картоплі,
- 1 цибулина,
- зелень,
- 1 ч. ложка меленого імбиру,
- 300 мл молока,
- 400 мл води,
- 1 ст. ложка олії,
- чорний мелений перець за смаком,
- сіль за смаком.
- Гарбуз очистити від шкірки, волокон, насіння і порізати невеликими шматочками.
- Картоплю також порізати невеликими кубиками.
- Цибулю дрібно посікти. Подрібнити зелень.
- У сотейнику на олії спасерувати цибулю 5 хвилин.
- Додати картоплю, гарбуз, перемішати і залити окропом так, щоб він вкривав овочі.
- Суп посолити, поперчити і варити на повільному вогні до м'якого стану овочів приблизно 20 хвилин.
- Злити частину води і подрібнити суп блендером до однорідного стану. Потім додати гаряче молоко , перемішати, довести до кипіння і залишити на повільному вогні 5 хвилин.
- Наприкінці покласти в суп подрібнений імбир.
- Подається крем-суп гарбузовий з вершками і зеленню. З таким супом чудово поєднуються свіжі сухарики з білого хліба.
Немає коментарів:
Дописати коментар