Як приготувати тортилью та страви на її основі
Немає нічого простішого, ніж коржі з прісного тіста.Тортилії - це прісні коржі з пшеничної або кукурудзяної муки, що є основою для багатьох страв мексиканської кухні: тако, буріто, фахітас.
Тортилії їдять з соусами салса, гуакамоле та іншими. Ось один з можливих способів їх приготування.
Складники:
- 2.5 склянки пшеничного борошна і ще трохи борошна для підсипання,
- 1 ч.л. солі,
- 50 г олії (можна замінити маргарином або вершковим маслом),
- 1 склянка гарячої води.

1. Дві склянки борошна насипати в миску гіркою і перемішати з чайною ложкою солі.
Додати в борошно жир і розтерти пальцями.
2. Далі замісити тісто для коржів.
Тонкою цівкою вливати гарячу воду (але не окріп) в борошно, одночасно замішуючи тісто виделкою. Вода повинна бути такої температури, щоб не обпікала руки.
Продовжувати вимішувати тісто, додаючи борошно, що залишилося. Тісто повинно бути пластичним, податливим і не дуже щільним.
Накрити тісто плівкою і залишити на півгодини.


Коржі складати один на одного, щедро пересипаючи борошном або перекладаючи пергаментом.
Далі буде необхідною хороша млинцева сковорідка з товстим дном. Розігріти її на плиті приблизно до 140С , потім температуру зменшити.
Тортилії потрібно смажити без олії приблизно по 30 секунд з кожної сторони , до появи коричневих плям.
Складати тортилії стопкою, перекладаючи пергаментом. Коли всі коржі будуть готові , можна накрити їх плівкою, тоді вони не пересохнуть .
А ось одна із страв, яку можна приготувати, використовуючи як основу тортилії, і яку можна вживати під час посту.
Роли з тортилії з лососем та огірком
Я не дуже люблю лосось холодного копчення. Чомусь після першої спроби він мені не сподобався.
Але, очевидно, деякі страви потрібно спробувати не один раз, тому що роли з лососем мені дуже прийшлися до смаку.
Можливо, це вдале поєднання лосося з огірком, а, можливо, відповідний настрій...
Спробуйте! :))
Складники:
- 2 коржі тортилії ( можна приготувати самим, а можна використати готові),
- 100 г копченого лосося,
- вершковий плавлений сирок,
- половинка огірка,
- червоний болгарський перець (або помаранчевий),
- зубок часнику,
- прованські трави, чебрець, чорний перець - за смаком.
Змішати плавлений вершковий сирок з нарізаними дрібними кубиками огірком та болгарським перцем, подрібненим зубчиком часнику і спеціями. Млинці намазати утвореною масою, покласти кусочки лосося і скрутити в рулети. Потім рулети загорнути в алюмінієву фольгу і відкласти на 30 хвилин до холодильника.
Перед подачею кожен рулет нарізати скибочками і кожну з них проткнути зубочисткою. НАСОЛОДЖУЙТЕСЬ! :)
Немає коментарів:
Дописати коментар