Страви на основі тортильї

 Як приготувати тортилью та страви на її основі

Немає нічого простішого, ніж  коржі з прісного тіста.     

Тортилії - це прісні коржі з пшеничної або кукурудзяної муки, що є основою для багатьох страв мексиканської кухні: тако, буріто, фахітас.  

Тортилії їдять з соусами салса, гуакамоле та іншими. Ось один з можливих способів їх приготування.



Складники:
  •     2.5 склянки пшеничного борошна і ще трохи борошна для підсипання,
  •     1 ч.л. солі,
  •     50 г олії (можна замінити маргарином або вершковим маслом), 
  •     1 склянка гарячої води.





1. Дві склянки борошна насипати в миску гіркою і перемішати з чайною ложкою солі. 




 Додати в борошно жир і розтерти пальцями.









2.  Далі замісити тісто для коржів.
Тонкою цівкою вливати гарячу воду (але не окріп) в борошно, одночасно замішуючи тісто виделкою. Вода повинна бути такої температури, щоб не обпікала руки. 

Продовжувати вимішувати тісто, додаючи борошно, що залишилося. Тісто повинно бути пластичним, податливим і не дуже щільним.  

Накрити тісто плівкою і залишити на півгодини.  
  



3.   Вимісити тісто ще трохи, підсипаючи  борошно. Розділити тісто на кульки розміром з тенісний м'ячик або менші.


4. Готові кульки посипати борошном і розкачати кожну з них качалкою в тонкий корж, присипаючи і  дошку борошном.   

 Коржі складати один на одного, щедро пересипаючи  борошном або перекладаючи пергаментом.





Далі буде необхідною хороша млинцева сковорідка з товстим дном. Розігріти її на плиті приблизно до 140С , потім  температуру зменшити.
   Тортилії потрібно смажити без олії приблизно по 30 секунд з кожної сторони , до появи коричневих плям.
   Складати тортилії стопкою, перекладаючи  пергаментом. Коли всі коржі будуть готові , можна накрити їх плівкою, тоді вони не пересохнуть . 

     А ось одна із страв, яку можна приготувати, використовуючи як основу тортилії, і яку можна вживати під час посту.

Роли з тортилії з лососем та огірком

 

 Я не дуже люблю лосось холодного копчення. Чомусь після першої спроби він мені не сподобався.   

Але, очевидно, деякі страви потрібно спробувати не один раз,  тому що роли з лососем мені дуже прийшлися до смаку.     
 

Можливо, це вдале поєднання лосося з огірком, а, можливо, відповідний настрій... 

Спробуйте! :)) 


Складники:
  •     2 коржі тортилії ( можна приготувати самим, а можна використати готові),
  •     100 г копченого лосося,
  •     вершковий плавлений сирок,
  •     половинка огірка,
  •     червоний болгарський перець (або помаранчевий),
  •     зубок часнику, 
  •     прованські трави, чебрець, чорний перець - за смаком.

    Змішати плавлений вершковий сирок з нарізаними  дрібними кубиками огірком та болгарським перцем, подрібненим зубчиком часнику і спеціями. Млинці намазати утвореною масою, покласти кусочки лосося і скрутити в рулети. Потім рулети загорнути в алюмінієву фольгу і відкласти на 30 хвилин до холодильника. 

    Перед подачею кожен  рулет нарізати скибочками і кожну з них проткнути зубочисткою.    НАСОЛОДЖУЙТЕСЬ! :)

Немає коментарів: