Якщо вирішили відпочити від м'яса

Плов з овочами та родзинками

 

Складники:


    • 100 г довгозернового рису,
    • 200 мл води,
    • 1 ст. л. олії,
    • 2 моркви,
    • 50 г родзинок,
    • 1 цибулина,
    • сіль, перець за смаком,
    • 0,5 ч. л. кмину,
    • 0,25 ч. л. барбарису,
    • 0,25 ч. л. паприки,
    • 0,5 ст. л. оливкової олії.

      Приготування :

      1. Цибулю і моркву вимити, очистити, мілко нарізати і пасерувати на олії. 
      2. Рис добре промити, зварити до напівготовності . Родзинки перебрати, вимити, з’єднати з рисом, цибулею та морквою, приправити, посолити, поперчити за смаком, викласти в жаростійкий посуд і накрити кришкою. 
      3. Духовку розігріти до 220 °С. Покласти форму з рисом. Запікати протягом 20–30 хвилин. Перед подачею гарячий плов викласти гіркою на тарілку і скропити оливковою олією. 

      Немає коментарів: