Якщо вирішили відпочити від м'яса
Плов з овочами та родзинками
Складники:
- 100 г довгозернового рису,
- 200 мл води,
- 1 ст. л. олії,
- 2 моркви,
- 50 г родзинок,
- 1 цибулина,
- сіль, перець за смаком,
- 0,5 ч. л. кмину,
- 0,25 ч. л. барбарису,
- 0,25 ч. л. паприки,
- 0,5 ст. л. оливкової олії.
Приготування :
- Цибулю і моркву вимити, очистити, мілко нарізати і пасерувати на олії.
- Рис добре промити, зварити до напівготовності . Родзинки перебрати, вимити, з’єднати з рисом, цибулею та морквою, приправити, посолити, поперчити за смаком, викласти в жаростійкий посуд і накрити кришкою.
- Духовку розігріти до 220 °С. Покласти форму з рисом. Запікати протягом 20–30 хвилин. Перед подачею гарячий плов викласти гіркою на тарілку і скропити оливковою олією.
Немає коментарів:
Дописати коментар