Пісні страви
"Гнізда" з овочами та грибами
Складники:
- 1 жовтий перець,
- 1 цибулина,
- 4 зубчики часнику,
- 500 г глив,
- 200 г броколі,
- 300 г зеленої квасолі,
- 400 г пасти у вигляді «гнізд»,
- пучок базиліка,
- сіль, молотий чорний перець за смаком,
- олія для смаження.
Замість свіжих можна використовувати заморожені овочі, а замість глив - печериці.
Приготування :
- Гливи вимити,відварити до готовності, подрібнити блендером чи мілко нарізати, посолити, поперчити.
- Духовку розігріти до 200 °С. Перець вимити, обсушити, викласти у форму і запікати до чорних підпалин. Витягнути, покласти у поліетиленовий пакет, зав'язати і залишити на 10 хвилин.
- Броколі вимити, нарізати на мілкі суцвіття. Зелену квасолю вимити, відкинути на друшляк. Цибулю і часник очистити, мілко посікти. Базилік вимити і мілко нарізати. В сотейнику розігріти олію і обсмажити на ній цибулю і часник до золотистого кольору, потім викласти гриби і смажити протягом 5хвилин
- Перець дістати з пакету, очистити від шкірки, насіння та плодоніжок. М’якоть нарізати . З'єднати перець, броколі, зелену квасолю, базилік, посолити, поперчити за смаком та обсмажити на олії.
- Пасту у вигляді «гнізд» відварити в підсоленій воді. Викласти на порційні тарілки, зверху покласти гливи та обсмажені овочі. Прикрасити страву відповідно до свого смаку.
Картопля з начинкою та цитрусовим соусом
Складники:
- 500 г картоплі,
- 250 г заморожених лисичок, або інших грибів,
- 2 ст. л. оливкової олії,
- сіль, перець за смаком,
- салат для оздоблення
Для соусу:
- 0,5 ч. л. карі,
- 50 г олії,
- 50 г дижонської гірчиці,
- 1 ст. л. свіжого лимонного соку,
- 2 ст. л. свіжого апельсинового соку.
Приготування:
- Гриби розморозити, нарізати, посолити, поперчити і обсмажити на олії.
- Картоплю вимити, очистити. На кожній картоплині зробити глибокі надрізи (не до кінця). В надрізи, акуратно розсуваючи дольки, викласти грибну начинку.
- Духовку розігріти до 200 °С. Картоплю викласти на вистелений фольгою лист, змазати оливковою олією. Накрити фольгою. Запікати в духовці 30 хвилин. Фольгу зняти.
- Приготувати соус. З’єднати олію, гірчицю, лимонний і апельсиновий соки, карі, збити блендером.
- Картоплю полити соусом, запікати ще 5 хвилин. Готову картоплю викласти на листя салату.
Немає коментарів:
Дописати коментар