Пісні страви

"Гнізда" з овочами та грибами

  Складники:


    • 1 жовтий перець,
    • 1 цибулина,
    • 4 зубчики часнику,
    • 500 г глив,
    • 200 г броколі,
    • 300 г зеленої квасолі,
    • 400 г пасти у вигляді «гнізд»,
    • пучок базиліка,
    • сіль, молотий чорний перець за смаком,
    • олія для смаження.
     Замість свіжих можна використовувати заморожені овочі, а замість глив - печериці.

    Приготування :

      1. Гливи вимити,відварити до готовності, подрібнити блендером чи мілко нарізати, посолити, поперчити.
      2. Духовку розігріти до 200 °С. Перець вимити, обсушити, викласти у форму і запікати до чорних підпалин. Витягнути, покласти у поліетиленовий пакет, зав'язати і залишити на 10 хвилин.
      3. Броколі вимити, нарізати на мілкі суцвіття. Зелену квасолю вимити, відкинути на друшляк. Цибулю і часник очистити, мілко посікти. Базилік вимити і мілко нарізати. В сотейнику розігріти олію і обсмажити на ній цибулю і часник до золотистого кольору, потім викласти гриби і смажити протягом 5хвилин
      4. Перець дістати з пакету, очистити від шкірки, насіння та плодоніжок. М’якоть нарізати . З'єднати перець, броколі, зелену квасолю, базилік, посолити, поперчити за смаком та обсмажити на олії.
      5. Пасту у вигляді «гнізд» відварити в підсоленій воді. Викласти на порційні тарілки, зверху покласти гливи та обсмажені овочі. Прикрасити страву відповідно до свого смаку.

        Картопля з начинкою та цитрусовим соусом

        Складники:



          • 500 г картоплі,
          • 250 г заморожених лисичок, або інших грибів,
          • 2 ст. л. оливкової олії,
          • сіль, перець за смаком,
          • салат для оздоблення

            Для соусу:

              • 0,5 ч. л. карі,
              • 50 г олії,
              • 50 г дижонської гірчиці,
              • 1 ст. л. свіжого лимонного соку,
              • 2 ст. л. свіжого апельсинового соку.

                Приготування:

                1. Гриби розморозити, нарізати, посолити, поперчити і обсмажити на олії. 
                2. Картоплю вимити, очистити. На кожній картоплині зробити глибокі надрізи (не до кінця). В надрізи, акуратно розсуваючи дольки, викласти грибну начинку. 
                3. Духовку розігріти до 200 °С. Картоплю викласти на вистелений фольгою лист, змазати оливковою олією. Накрити фольгою. Запікати в духовці 30 хвилин. Фольгу зняти. 
                4. Приготувати соус. З’єднати олію, гірчицю, лимонний і апельсиновий соки, карі, збити блендером. 
                5. Картоплю полити соусом, запікати ще 5 хвилин. Готову картоплю викласти на листя салату.

                 

                Немає коментарів: