Медово-гірчичний соус - знахідка для овочевих салатів!
Складники:
- 4 ст. л. оливкової олії,
- 1,5 ст. л. лимонного соку,
- 1 зубчик часнику,
- 1 ч. л. меду.
- 1 ч. л.. дижонської гірчиці,
- сіль та перець за смаком.
Приготування:
Збити всі інгредієнти блендером. Подавайте відразу або охолодженим.
Соус песто з броколі
Я не знаю, чому завжди вважають, що песто є дуже складним в приготуванні. Насправді, тільки за декілька хвилин ви зможете насолодитися стравою зі смачним соусом.
Горіховий смак цього соусу - це просто щось неймовірне! Це важко описати, ви повинні спробувати!
Песто смакує та ідеально поєднується з макароном та в'яленими помідорами.
Страва просто чудова, я рекомендую!
Складники:
- капуста броколі (можна заморожену) - 500г ,
- половина чашки насіння соняшнику (меленого),
- 2 столові ложки підсмаженого та помеленого насіння гарбуза (можна не додавати),
- сік половинки лимона,
- 1/4 склянки олії,
- сіль і перець за смаком,
- гранульований, сухий або витиснений часник (1 зубчик).
Приготування:
- Броколі варити до готовності, відцідити і остудити.
- Соняшникове насіння підсмажити і подрібнити млинком чи кавомолкою. Якщо використовуєте і гарбузове - то так само.
- Броколі змішати з помеленим насінням соняшнику і насінням гарбуза , додати лимонний сік та олію.Змішати блендером, поки маса не стане однорідною.
- Приправити сіллю, перцем і часником.
Подавати песто можна з пастою і в'яленими помідорами.
Найкраще готувати макарони для двох-трьох осіб, змішати з 3-4 столовими ложками песто.
Якщо занадто багато макаронів, то вони злипнуться , і це буде не дуже апетитно, повірте мені.
Решту песто, ви можете залишити на наступний день або заморозити.Смачного! ;)




Немає коментарів:
Дописати коментар