Цікаві соуси


Медово-гірчичний соус - знахідка для овочевих салатів!


Складники:

  • 4 ст. л. оливкової олії,
  • 1,5 ст. л. лимонного соку,
  • 1 зубчик часнику,
  • 1 ч. л. меду.
  • 1 ч. л.. дижонської гірчиці,
  • сіль та перець за смаком.

Приготування:
 
Збити всі інгредієнти блендером. Подавайте відразу або охолодженим.


Соус песто з броколі


Я не знаю, чому завжди вважають, що песто є дуже складним в приготуванні. Насправді, тільки  за декілька хвилин ви зможете насолодитися стравою зі смачним соусом.  

 Горіховий смак цього соусу - це просто щось неймовірне!  Це важко описати, ви повинні спробувати!   
  
 Песто смакує та ідеально поєднується з макароном та в'яленими помідорами. 
Страва просто  чудова, я рекомендую!
  
Складники:
  • капуста броколі (можна заморожену)  -  500г ,
  •  половина чашки насіння соняшнику (меленого),
  •  2 столові ложки підсмаженого та помеленого насіння гарбуза  (можна не додавати),
  •   сік половинки лимона,
  •   1/4 склянки олії,
  •   сіль і перець за смаком,
  •   гранульований, сухий або витиснений часник (1 зубчик).

Приготування:
  1. Броколі варити до готовності,  відцідити і остудити.  
  2. Соняшникове насіння  підсмажити і подрібнити  млинком чи кавомолкою. Якщо використовуєте і гарбузове - то так само.
  3. Броколі змішати з помеленим насінням соняшнику і насінням гарбуза , додати лимонний сік  та олію.Змішати блендером, поки маса не стане однорідною.  
  4. Приправити сіллю, перцем і часником.


 Подавати песто  можна з пастою і в'яленими помідорами.




   Найкраще готувати макарони  для двох-трьох осіб, змішати з 3-4 столовими ложками песто.  
   Якщо занадто багато макаронів, то вони злипнуться , і це  буде не дуже апетитно, повірте мені.     
   Решту песто, ви можете залишити на наступний день або заморозити.Смачного! ;)

Немає коментарів: