Шпинатовий рулет з копченим лососем
Ця закуска має дуже красивий і незвичний вигляд , а також смак.
Я знаю, що не всі люблять шпинат, але, якщо ви любитель копченого лосося, то ця страва якраз для вас! Ну, це не зовсім страва для посту, але... Смачно...
А ось як можна подати такий рулет з салатом a'la торт ;)
Дуже красива композиція! ;)
Складники:
- 450г замороженого шпинату (подрібненого або листками),
- 4 великих яйця,
- 2 зубчики часнику,
- сіль і перець (за смаком),
- 300 г м'якого сиру (або плавленого),
- 2 чайні ложки нарізаного кропу,
- 100 г копченого лосося.
- Шпинат розморозити на сковороді, дати випаруватися надлишку води. Додати сіль, перець і товчений часник, видавлений через прес. Якщо листя шпинату ціле, то подрібнити блендером, якщо посічене, то не потрібно.
- Шпинат вистудити, а потім додати жовтки.
- Білок збити в круту піну і обережно перемішати зі шпинатом.
- Форму для випічки вистелити пергаментом, для того, щоб тісто легко відділялося, змастити його олією.
- Викласти утворене тісто на пергамент і вирівняти.
- Випікати при температурі 180 градусів протягом 13-15 хвилин.
- Гарячий пиріг витягнути з форми, для цього можна скористатися качалкою для тіста, накрутивши пиріг на неї. Вистудити.
- Сир приправити сіллю і перцем. Додати кріп і перемішати до однорідної маси.Утворену масу намастити на шпинатовий пиріг.
- Уздовж коротшої сторони пирога розкласти шматочки лосося. Згорнути в рулет, покласти до холодильника на 1-2 години.
- Нарізати скибочками і подавати.


Немає коментарів:
Дописати коментар