Закуска зі шпинату з лососем

 Шпинатовий рулет з копченим лососем

 






   Ця закуска має дуже красивий і незвичний вигляд , а також смак.       
  Я знаю, що не всі люблять шпинат, але, якщо ви любитель копченого лосося, то ця страва  якраз для вас! Ну, це не зовсім страва для посту, але... Смачно...
   






   А ось як можна подати такий рулет з салатом a'la торт ;) 
  Дуже красива композиція! ;)


Складники:


  •     450г замороженого шпинату  (подрібненого або листками),
  •     4 великих яйця,
  •     2 зубчики часнику,
  •     сіль і перець (за смаком),
  •     300 г м'якого сиру (або плавленого),
  •     2 чайні ложки нарізаного кропу,
  •     100 г копченого лосося.
Приготування:
  1. Шпинат розморозити на сковороді, дати випаруватися надлишку води. Додати сіль, перець і товчений часник, видавлений через прес. Якщо  листя шпинату ціле, то подрібнити блендером, якщо посічене, то не потрібно.
  2. Шпинат вистудити, а потім додати жовтки.
  3. Білок збити в круту піну і обережно перемішати зі шпинатом.
  4. Форму для випічки вистелити пергаментом, для того, щоб тісто легко відділялося, змастити його олією.
  5. Викласти утворене тісто на пергамент і  вирівняти.
  6. Випікати при температурі 180 градусів протягом 13-15 хвилин.
  7. Гарячий пиріг витягнути з форми, для цього можна скористатися качалкою  для тіста, накрутивши пиріг на неї. Вистудити.
  8. Сир приправити сіллю і перцем. Додати кріп і перемішати до однорідної маси.Утворену масу намастити на шпинатовий пиріг.
  9. Уздовж коротшої сторони пирога розкласти  шматочки лосося. Згорнути в  рулет, покласти до холодильника на 1-2 години.
  10. Нарізати скибочками і подавати.
Смачного!

Немає коментарів: