Сезон ревеню
Розпочався сезон ревеню (румбамбару)!Це означає, що ви можете насолодитися цією сезонною рослиною і готувати з неї різноманітні солодощі – компоти, киселі, пиріжки та пироги і навіть салати.
Стебла ревеню містять велику кількість корисних речовин: вітамінів групи B, вітаміни А, С, РР, E, каротин, органічні кислоти (яблучну, щавлеву, лимонну).
Енергетична цінність ревеню - 26 ккал на 100 г продукту, це зовсім не багато, однак при приготуванні ревеню, як правило, використовується велика кількість цукру, щоб мінімізувати кислий смак стебел, це може призвести до того, що при невисокій калорійності самого ревеню, страви з нього будуть досить «важкі» за калорійністю.
Улюблений рецепт Стахів Олесі Григорівни, заступника директора Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ – це…
пісочний пиріг з румбамбаром (ревенем), яким вона люб'язно поділилася з нами.
Пісочний пиріг з ревенем
Складники:
Для тіста:
- борошно – 375 г.
- масло – 200 г.
- цукрова пудра – 120 г.
- яйце – 1 штука.
- жовток – 1 штука.
- розпушувач – 1 ч.л.
- молоко – 550 мл,
- пудинг ванільний чи вершковий – 1,5 упаковки (60 г),
- ванільний цукор – 40 г,
- масло – 50 г.
Начинка:
- румбамбар (ревінь) – 500 г.
- пуднг ванільний або вершковий – ½ упаковки (20 г).
- крохмаль – 1 ст.л. (20 г).
- цукор – 2 ст.л. (або за смаком).
Додатково: цукрова пудра для посипки.
Приготування тіста:
Усі інгредієнти для тіста мають бути холодними.
1. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем.
2. Додати посічене на дрібненькі шматочки масло, цукрову пудру, яйце та жовток.
3. Швидко замісити гладке тісто.
4. Поділити тісто на 2 рівні чстини, обидві загорнутиу харчову плівку. Одну частину покласти в холодильник іншу - в морозилку на 1 годину.
5. Охолоджене в холодильнику тісто розкачати за розміром дна форми (23х23). Форму викласти пергаментом та перекласти тісто.
6. Наколоти тісто виделкою, покласти у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин (до легкого рум’янцю). Витягнути корж з духовки для охолодження.
Приготування пудингової маси:
1. В каструлю налити 400 мл молока, додати масло, довести до кипіння. Решту молока вимішати з пудингом та цукром.
2. Вилити вимішану масу до киплячого молока, добревимішати та варити ще 1-2 хвилини до загустіння.
3. Щільно накрити зварений пудинг фольгою або харчовою пілвкою, залишититрохи охолодитися.
Приготування начинки:
1. Румбамбар (ревінь) помити, очистити, нарізати шматочками 1-2 см, перекласти в миску.
2. Додати пудинг, крохмаль, цукор, добре вимішати.
3. Сформувати пиріг. На охолоджений корж викласти румбамбар (ревінь), зверху - теплу пудингову масу, вирівняти.
4. Заморожене тісто потерти на тертці і посипати пиріг.
5. Помістити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
6. Охолодити, посипати цукровою пудрою.
Зберігати такий пиріг варто накритим в холодному місці (холодильнику).
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар