Пиріг з ревенем

Сезон ревеню

Розпочався сезон ревеню (румбамбару)!


Це означає, що ви можете насолодитися цією сезонною рослиною і готувати з неї різноманітні солодощі – компоти, киселі, пиріжки та пироги і навіть салати.


Стебла ревеню містять велику кількість корисних речовин: вітамінів групи B, вітаміни А, С, РР, E, каротин, органічні кислоти (яблучну, щавлеву, лимонну). 

Крім цього в ревені є рутин, пектини, мінеральні речовини, клітковина.

Енергетична цінність ревеню  - 26 ккал на 100 г продукту, це зовсім не багато, однак при приготуванні ревеню, як правило, використовується велика кількість цукру, щоб мінімізувати кислий смак стебел, це може призвести до того, що при невисокій калорійності самого ревеню, страви з нього будуть досить «важкі» за калорійністю.

Улюблений рецепт Стахів Олесі Григорівни, заступника директора Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ – це…
пісочний пиріг з румбамбаром (ревенем), яким вона люб'язно поділилася з нами.

Пісочний пиріг з ревенем



Складники:

Для тіста:
  • борошно – 375 г.
  • масло – 200 г.
  • цукрова пудра – 120 г.
  • яйце – 1 штука.
  • жовток – 1 штука.
  • розпушувач – 1 ч.л.
Пудингова маса:
  • молоко – 550 мл,
  • пудинг ванільний чи вершковий – 1,5 упаковки (60 г),
  • ванільний цукор – 40 г,
  • масло – 50 г.

Начинка:
  • румбамбар (ревінь) – 500 г.
  • пуднг ванільний або вершковий – ½ упаковки (20 г).
  • крохмаль – 1 ст.л. (20 г).
  • цукор – 2 ст.л. (або за смаком).

Додатково: цукрова пудра для посипки.

Приготування тіста:

Усі інгредієнти для тіста мають бути холодними.

1. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем.

2. Додати посічене на дрібненькі шматочки масло, цукрову пудру, яйце та жовток.

3. Швидко замісити гладке тісто.

4. Поділити тісто на 2 рівні чстини, обидві загорнутиу харчову плівку. Одну частину покласти в холодильник іншу - в морозилку на 1 годину.

5. Охолоджене в холодильнику тісто розкачати за розміром дна форми (23х23). Форму викласти пергаментом та перекласти тісто.

6. Наколоти тісто виделкою, покласти у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин (до легкого рум’янцю). Витягнути корж з духовки для охолодження.

Приготування пудингової маси:

1. В каструлю налити 400 мл молока, додати масло, довести до кипіння. Решту молока вимішати з пудингом та цукром.

2. Вилити вимішану масу до киплячого молока, добревимішати та варити ще 1-2 хвилини до загустіння.

3. Щільно накрити зварений пудинг фольгою або харчовою пілвкою, залишититрохи охолодитися.

Приготування начинки:

1. Румбамбар (ревінь) помити, очистити, нарізати шматочками 1-2 см, перекласти в миску.

2. Додати пудинг, крохмаль, цукор, добре вимішати.

3. Сформувати пиріг. На охолоджений корж викласти румбамбар (ревінь), зверху - теплу пудингову масу, вирівняти.

4. Заморожене тісто потерти на тертці і посипати пиріг.

5. Помістити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.

6. Охолодити, посипати цукровою пудрою.

Зберігати такий пиріг варто накритим в холодному місці (холодильнику).

Смачного!

Немає коментарів: