Як приготувати на грилі м’ясо і рибу

Шашлик, кебаб і тунець


За словами Володимира Ярославського, судді шоу МастерШеф, свинина або баранина ідеально підходять для шашлику, а для кебаба, крім традиційної баранини, можна взяти яловичину або курку.


Для нього немає різниці, готувати м'ясо на відкритому вогні або вдома, на сковороді, – смачним м'ясо має бути завжди.




В умовах карантину пощастило тим, хто самоізолювався за містом.

Володимир розказує, що  м'ясо для смаження можна маринувати вдома. Він вважає, що гриль-сковорода – повна дурниця!

За словами Ярославського, краще взяти звичайну сковорідку, тому що на ній вийде засмажена рум'яна скоринка – саме те, що цінується і в шашлику, і в смаженому м'ясі.

А на гриль-сковороді ми отримуємо лише смужки, а між ними м'ясо не засмажується. Крім того, в ній є поглиблення, в які стікає жир. Там температура вища, і масло димить і перегорає.



Різними є тільки частини м'яса, які смажать на природі і вдома: для гриля найкраще брати жирний ошийок, адже без жиру є ризик м'ясо пересушити.

Свинина або баранина ідеально підходять для шашлика.




Володимир його маринує  в суміші соєвого соусу, натурального йогурту без наповнювачів і дрібно нарізаної цибулі.

Цибуля є дуже важливою для маринаду.

Також в маринад кладуть сіль , чорний та запашний перець – від душі.




 В такому маринаді  м'ясо можна залишити на кілька днів. 

А найкраще - замаринувати і помістити у вакуум , але це вже не домашній девайс.

На грилі можна готувати також кебаб.


Традиційно для нього використовується баранина, але можна взяти яловичину або курку. 

В ідеалі необхідно посікти м'ясо ножем, а не в перемолоти в м'ясорубці – так фарш буде соковитішим.

Важливо заздалегідь замісити фарш додати дрібно нарізану цибулю і зелень і все вимісити, як тісто. Добре вимішаний фарш не буде тріскатися під час смаження і буде краще триматися на шампурі. З кебабом добре поєднуються помідори та солодкий перець.

Також на грилі чудово готувати курку, але тільки жирні її частини. 


Володимир обожнює стегенця без кісточки.



У маринад для курки обов'язково кладуть часник, сухий або свіжий.

Також до курячого м'яса дуже підходить соєвий соус.

Ярславський рекомендує додавати пасту каррі – але тоді кефір і йогурт не потрібні.



Окремо можна використовувати марокканську суміш спецій рас-аль-ханут – і збожеволіти від смаків!



На грилі добре готувати не лише м'ясо, а й рибу.


На відкритому вогні дуже смачною вийде осетрина, тунець та інші види. 


Її за кілька годин до приготування потрібно замаринувати в гірчиці, оливковій олії та соєвому соусі, також додавши натертий імбир, перець і сіль.

Цей же маринад підійде для сома. Смачною виходить риба-меч: окрім спецій, як не дивно, в маринад варто додавати майонез. Восьминога, червону рибу і дораду краще смажити у фользі, а не на відкритій решітці. А коли вогонь починає слабшати і тліти, на ньому чудово обсмажується свіжий тунець.

Смачного!!!

Немає коментарів: